- Reklama -

Boston vsadil na kontinuitu, v manažerské práci bude pokračovat Sweeney

- Reklama -

Před dvěma měsíci propustili Bruins generálního manažera Petera Chiarelliho, ale velkou odchylku od jím nastoleného kurzu nečekejte. Na uvolněnou pozici byl dnes jmenován Don Sweeney, který šest sezón zastával funkci asistenta GM a předtím vedl oddělení hráčského rozvoje a hokejových operací.
„Ze skupiny talentovaných kandidátů, které jsme zvažovali, Don vyčníval. Ztělesňuje jedinečný mix hráčských zkušeností, zkušeností z práce ve vedení a obchodního ducha,“ uvedl výkonný ředitel klubu Charlie Jacobs. „Má kompletní znalosti o tom, co znamená být členem Bruins. Pevně věříme, že dovede organizaci znovu mezi pravidelné uchazeče o Stanley Cup.“


Mohlo by vás zajímat:


Medvědi k nim patřili prakticky po celou dobu Chiarelliho panování, neuspěli pouze v jeho premiérové sezóně (2006-07) a v té poslední. 48letý Sweeney slibuje, že výpadek bude co nejkratší.
„Jsem si plně vědom očekávání, že klub by se měl zase posunout kupředu. Před hráči, trenéry i vedením stojí výzva pracovat na nezbytných změnách, které Bruins vrátí do popředí bojů o Stanleyův pohár,“ vzkazuje fanouškům.
Boston je pro Dona Sweeneyho srdeční záležitostí. V roce 1984 ho Medvědi jako mladého obránce draftovali v osmém kole, o čtyři roky později po dokončení jeho studijně-sportovního pobytu na Harvardu ho uvedli do světa velkého hokeje. V klubu nakonec odehrál patnáct sezón (1052 zápasů), až na závěr kariéry oblékl na rok dres Dallas Stars.

„Don exceloval v každé roli, kterou v naší organizaci zastával,“ tvrdí prezident Bruins Cam Neely. „Naprosto chápe všechny aspekty práce oddělení hokejových operací. Jeho oddanost a snaha přivést bostonským fanouškům tým mistrovského kalibru byly znát po celou dobu našeho hledání nového generálního manažera. Jsem si jistý, že pod jeho vedením se dočkáme úspěchů.“
Sweeney se před necelými dvěma týdny ve své funkci dočasného šéfa klubu sešel s dosavadním trenérem Claudem Julienem a všechny signály nasvědčují tomu, že na lavičce šampionů NHL z roku 2011 k žádným změnám nedojde.
Foto: Matthew Reid

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -