- Reklama -

Washingtonu se probudily hvězdy, Crosby se vrátil zpátky po otřesu mozku

- Reklama -

Washington se díky výhře 4:2 nad Pittsburghem udržel ve hře o Stanleyův pohár. Tým z americké metropole uspěl zásluhou hlavních hvězd, které zařídili vše podstatné. Tučňákům nepomohli ani navrátivší se Sidney Crosby a Conor Sheary, kteří naskočili do sestavy poté, co ve třetím zápase utrpěli otřes mozku. Pens v sérii vedou 3:2.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pensylvánský celek vedl po dvou třetinách 2:1, ale v poslední části přišli Capitals s tříbrankovou odpovědí, včetně dvou gólů v rozpětí 27 vteřin.
„Tempo se přelilo na jejich stranu. Měli jsme šance na to, abychom se od vedení odrazili. Nedokázali jsme to, srovnali skóre, ožili a během krátké chvíle udávali tempo. Občas ho ztratíte. Naneštěstí jsme si nechali vstřelit několik branek,“ nechal se slyšet Crosby.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Čtyři zásahy Washingtonu obstarali André Burakovsky, Nicklas Bäckström, Jevgenij Kuzněcov a Alexandr Ovečkin. Dvacet zákroků předvedl brankář Braden Holtby. Trenér Barry Trotz po čtvrtém zápase na ledě Pittsburghu prohlásil, že nebyl spokojen s výkonem lídrů mužstva. Jeho slova evidentně dopadla na úrodnou půdu.
„Podle mě všichni z nich odpověděli. Jsou to naši klíčoví přispěvatelé. Doufal jsem, že se Burakovsky střelecky probudí a to se stalo. Všechny naše řady pomohly, a přesně proto jsme byli v základní části úspěšní,“ pochvaluje si Trotz.
S představením washingtonských hvězd byl spokojený také Burakovsky.
„Je to úžasné. To je přesně to, co v takto vyrovnaných duelech potřebujeme. Potřebujeme naše nejlepší hráče, aby se postavili dopředu, odvedli tvrdou práci a rozhodli utkání. To se jim dneska povedlo,“ tvrdí dvaadvacetiletý Švéd.
Strategii Pens do šestého zápasu nastínil kapitán Crosby.
„Nechceme jen tak sedět. Podle mě jsme to neudělali. Musíme lépe proměňovat šance, obzvlášť když vedeme. Pár jsme jich měli. Myslím si, že jestli se udržíme v jejich třetině o něco déle, budeme mít více střel a něco z nich vytěžíme. Musíme se trochu zlepšit v útočném pásmu,“ uzavírá kanadský centr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -