- Reklama -

Český útočník dostáva v NHL šanci na restart kariéry

- Reklama -

Český útočník Filip Zadina podepsal roční kontrakt se San Jose, který mu vynese 1,1 mil. dolarů. Pro 23letého křídelníka se jedná o první změnu působiště v NHL, ve které doposud oblékal jen dres Red Wings.

Svoje působení v organizaci Detroitu předčasně ukončil jen nedávno. S vedením klubu se dohodl na rozvázání tříleté smlouvy, podle které měl vydělat v následujících dvou sezónách celkem 4,56 mil. dolarů.

Zadina nejdříve požádal klub o výměnu, ke které však nedošlo. Detroit ho následně zařadil na waiver listinu, z níž si jej však nestáhl žádný celek.

Do organizace Red Wings patřil Zadina od draftu 2018, kdy si jej klub vybral jako celkovou šestku. Během pěti sezón za ní odehrál celkem 190 zápasů s bilancí 28 branek a 40 asistencí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -