- Reklama -

Chceme hrát ve třech i příště, shodli se účastníci All-Star Game

- Reklama -

Nemají jistotu, že se objeví v sestavě pro Utkání hvězd v roce 2017, které se odehraje v Los Angeles. Všem zúčastněným ale letošní aktéři přejí, aby si při příští exhibici také mohli vyzkoušet zápas hraný se třemi muži v poli na každé straně.
„Líbilo se mi to, byla to zábava. Fanoušci by si toho měli užívat i v budoucnu,“ shrnul za všechny kapitán Philadelphie Claude Giroux.



Inspirací pro nový formát All-Star Game se stalo prodloužení klasických soutěžních zápasů. Jenže to trvá maximálně pět minut, v klubech jsou na ně většinou určeni specialisté a přece jen je trochu svázané požadavkem hlavně neinkasovat. V Nashvillu to vypadalo úplně jinak, o defenzívě nemohla být řeč a každý z hokejistů pobyl na ledě aspoň pět minut.
„Přál jsem si, abychom mohli hrát o trochu déle,“ bylo i to málo Jevgeniji Kuzněcovovi z Washingtonu. „Byla to ohromná zábava.“
Jeho spoluhráč Nicklas Bäckström myšlenku rozvinul. „Hodně klukům se to líbilo. Byl to hodně otevřený zápas s více příležitostmi ke skórování než při hře v pěti. Posledních pět minut bylo dost intenzivních,“ popisuje závěr semifinálového duelu, v němž se tým Metropolitní divize snažil zvrátit nepříznivý výsledek 3:4 s výběrem Atlantické divize.

Nešlo jen o prestiž a zábavu, ale také o postup do finále, jehož vítězové si mezi sebou rozdělili milión dolarů. I to byla pro hráče motivace, aby zápasy nebrali úplně na lehkou váhu.
„Ponechal bych tenhle formát, zvláště když je o co hrát,“ říká washingtonský gólman Braden Holtby. „Nejlepší na něm bylo, že nedocházelo k fyzickým kontaktům jako při prodloužení v normální sezóně, takže hráči nemuseli mít obavy o své zdraví. Můžete bruslit, můžete střílet, to je pro kluky normální. Myslím, že v budoucnu to může vypadat ještě lépe.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -