- Reklama -

Crosby ve čtvrtek bruslil, stále ale neví, kdy se bude moci vrátit do hry

- Reklama -

Sidney Crosby po třech dnech od otřesu mozku zase obul brusle a vzal do ruky hokejku. Kapitán Pittsburghu ve čtvrtek zkoušel bruslit v tréninkovém centru UPMC Lemieux Sports Complex, ovšem zatím jen bez svých spoluhráčů. Zámořská média o tom informoval kouč Penguins Mike Sullivan.
Lídr Tučňáků se zranil v pondělním utkání play off NHL proti Washingtonu. Ze hry odstoupil již v 6. minutě první třetiny poté, co ho po úniku dva na jednoho fauloval krosčekem do hlavy zadák Capitals Matt Niskanen. Crosby, jehož v kariéře trápí otřesy mozku, následně vynechal druhý duel na ledě Pittsburghu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Crosby sice včera bruslil, ovšem jeho účast v sestavě Penguins pro zítřejší utkání ve Washingtonu zůstává i nadále hodně nejistá. „Sidney je v procesu rekonvalescence,“ sdělil Sullivan. „Zatím zůstaňme u toho. Jeho zdravotní stav budeme posuzovat den po dni,“ vysvětlil.
Historie otřesů mozků Sidneyho Crosbyho je bohužel pestrá. První potíže na tento způsob začal mít v letech 2011-12, kdy vynechal velkou část dvou po sobě jdoucích sezón (dohromady 101 zápasů). Otřes mozku ho připravil také o několik utkání v úvodu tohoto ročníku.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„V tomto ohledu plně spoléháme na naše lékaře. Jsou v tom skutečně velmi dobří a radí nám. Moc dobře vědí, co dělají. Momentálně probíhá rekonvalescence a tak tomu bude i nadále, vyhodnocujeme to každý den,“ řekl Sullivan.
Crosby byl nejlepším střelcem letošní sezóny. V 75 utkáních nasázel soupeřům 44 branek. Se ziskem 89 bodů byl druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Také v play off dosud předváděl skvělé výkony, v osmi zápasech si připsal čtyři branky a sedm asistencí.
„Přestože jde o hvězdu první velikosti, nebojí se ani černé hokejové práce. Právě díky tomu je podle mého tak úspěšný,“ míní Sullivan.
„Myslím, že je možná nejlepší na světě ve vytváření šancí a rozdílových situací zpoza brankové čáry. Dokáže parádně přihrát nebo sám zakončit. Navíc je ochotný hodit do míst, kde to bolí. Právě to jsou aspekty Sidovy hry, které ho odlišují od ostatních hvězd.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -