- Reklama -

Dám si týden pauzu a pak se na všechno znovu podíváme, řekl ke své budoucnosti Stamkos

- Reklama -

Tvrdě makal, aby se vrátil. Aby stihnul ještě aspoň část vyřazovacích bojů. Nakonec z toho byl jediný zápas. Steven Stamkos nehrál od 31. března, vrátil se na konci května. Doufal v dobrý konec série s Pittsburghem a finále, kde by již pomalu mohl nabírat starou formu. Jenomže série s Pittsburghem dobře nedopadla, Tučňáci obrátili stav z 2:3 na 4:3 a proti San Jose si zahrají oni.
„S ohledem na překážky, které jsme překonali, nemohu být na tuhle partu víc hrdý. S tou spoustou zranění jsme došli opravdu daleko,“ ocenil kapitán Blesků. „Cítím se špatně kvůli těm klukům, že jsem jim pomohl jen v jediném zápase. To oni měli výborné play off. Byla pro mě pocta být s nimi dnes na ledě. O to větší škoda, že nebyl výsledek lepší.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stamkos zůstával poslední dny mlčenlivý, pokud šlo o jeho stav. Od března bojoval s krevními sraženinami. Na začátku dubna mu lékaři řekli, že bude potřebovat jeden až tři měsíce, než se dá do pořádku. Teprve po šestém konferenčním finále řekl, že je velká pravděpodobnost, že do sedmého rozhodujícího duelu nastoupí.
„Snažil jsem se dobrat šance, že budu připravený, když to bude potřeba. Dnes byla ta noc. Byla to ale náročná noc. Je obtížné to spolknout, ale nakonec se tihle chlapi mohou klidně podívat do zrcadla, protože bojovali a moc lidí asi nevěřilo, že se dostaneme tak daleko.“
Všechny teď pochopitelně zajímá, kde bude kapitán Tampy v příští sezóně hrát. 1. července se z něj totiž stane nechráněný volný hráč. Generální manažer Steve Yzerman se snažil domluvit kontrakt už v průběhu sezóny, ale zatím marně. Ještě než se Stamkos zranil, Yzerman jednání přerušil, aby se jeho klíčový hráč mohl soustředit na konec sezóny. Odmítl dokonce Stamkose vyměnit, neboť věří, že se obě strany nakonec dohodnou.
Stejné přání vyslovil den po vyřazení z play off také Stamkos. „Doufám, že budu zpátky, máme tady nedodělanou práci,“ řekl šestadvacetiletý útočník. „Tahle parta je neuvěřitelná, tohle město je neuvěřitelné, nemohu uvěřit, že už je to osm let…“
Rodák z Markhamu v kanadském Ontariu skutečně působí v Tampě Bay už osm sezón. Draftován byl v roce 2008 jako jednička a v NHL se ihned zabydlel. Ve své první sezóně zaznamenal 46 bodů (23+23), už v té druhé překonal padesátigólovou hranici! Celkem má v 569 utkáních na kontě 562 bodů (312+250) a všeobecně je považován za nejžhavější zboží letního přestupového trhu.
V Tampě si ale přejí, aby se Stamkos volným hráčem vůbec nestal. Na domluvu mají pořád přibližně pět týdnů. „Nemyslel jsem na nic jiného než na play off,“ řekl k posledním dnům Stamkos. „Týden nebo dva si teď odpočinu a pak se na všechno v klidu podíváme. Není to tak snadné, jak si lidé myslí. Jsou oblasti, kde to funguje rychle a pak jsou oblasti, kde to chce delší čas…“
Steve Yzerman věci tak složitě nevidí. „Mojí prioritou je mít ho zpátky. Rozhodnutí je na něm, je to mimo mou kontrolu… 1. července bude nechráněným volným hráčem a já ho nemohu nutit podepsat smlouvu, pokud sám nebude chtít,“ řekl generální manažer Lightning.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -