- Reklama -

Daniel Cleary dostane od Detroitu další šanci

- Reklama -

Kanadský hokejista Daniel Cleary dostal šanci, aby i v příští sezóně nosil dres Detroitu. S vedením amerického týmu, který nově trénuje Jeff Blashill, se šestatřicetiletý útočník dohodl na roční smlouvě s platem 950 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Cleary si místo v základní sestavě Red Wings musí vybojovat v přípravném kempu. Když se mu to nepodaří, bude s největší pravděpodobností umístěn na listinu nechráněných hráčů a pokud si z ní rodáka z Carboneara nevybere jiný klub NHL, začne novou sezónu v záložním celku Grand Rapids Griffins (AHL).
„Každý si své místo v sestavě musí vybojovat,“ uvedl generální manažer Detroitu Ken Holland v rozhovoru pro MLive.com. „Dan si uvědomuje, že se o své místo na slunci bude prát s našimi mladými hráči. A chápe, že v kempu bude čelit velmi tvrdé konkurenci.“
Profesionální kariéru začínal Cleary v Chicagu. Zástupci Blachawks ho draftovali v roce 1997 z třinácté pozice. Před svým angažmá v Detroitu působil také v Edmontonu a Phoenixu. Do Hockeytownu přišel v říjnu 2005, smlouvu podepsal jako volný agent.

Cleary se v NHL etabloval jako houževnatý hráč, který odvádí velké penzum práce v útoku i v obraně. V červnu 2008 oslavil s Rudými křídly vítězství ve Stanley Cupu. Jeho bodově i střelecký nejúspěšnější sezónou byl ročník 2010-11, kdy v 68 utkáních zaznamenal 46 bodů a 26 branek.
Během deseti sezón odehrál Cleary za Detroit 609 utkání v základní části. Na konto si v nich připsal 275 bodů za 124 gólů a 151 asistencí. V play off reprezentoval Red Wings ve 111 zápasech, vstřelil v nich 23 branek a na dalších 26 přihrál.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -