- Reklama -

Ducks byli nejtěžším soupeřem, přiznali Jestřábi

- Reklama -

Čtyři protivníky museli hokejisté Chicaga zdolat, než mohli znovu zfb-chicagovednout nad hlavu Stanleyův pohár. V případě Nashvillu v úvodu play off a Tampy Bay ve finále k tomu potřebovali šest zápasů. S Minnesotou udělali ve druhém kole krátký proces. Semifinále s Kačery se protáhlo na sedm utkání. Právě tohoto soupeře označili Blackhawks v letošních vyřazovacích bojích za nejtěžšího.
„Anaheim měl ve své hře nejvíce komponentů – fyzické přednosti, rychlost, šikovnost elitních hráčů jako  Getzlaf a Perry. Byli velice těžko ke zdolání, pokud jde o brankáře a vůbec všechny aspekty,“ tvrdí kapitán Jestřábů Jonathan Toews. „Tuhle sérii považuji v posledních letech za největší výzvu.“
Malá retrospektiva: Když získalo Chicago titul v roce 2010, stačilo mu k tomu dohromady 22 duelů, žádná série se nehrála na sedm zápasů. Před dvěma lety potřebovalo o jedno utkání více, ve druhém kole ho potrápil Detroit.


Pro připomenutí:


Do letošního play off vstupovali svěřenci Joela Quennevillea z pozice papírově horšího celku, Predátory zdolali dvakrát až v prodloužení, ale mohli se stoprocentně spolehnout na výhodu domácího ledu. Tři ze čtyř střetnutí s Divochy skončila nejtěsnějším rozdílem. Proti Kačerům museli otáčet z nepříznivého stavu 2-3, v obou utkáních o přežití pětkrát skórovali. Ve finále s Blesky nepadly v průměru ani čtyři branky na zápas, v pěti případech byl rozdíl jednogólový.
„Nechci, aby to vyznělo jako neúcta k Tampě, protože zdaleka překonali naše očekávání v tom, čeho jsou schopní,“ vysvětluje Toews. „Udělali nám to pěkně těžké, ale Anaheim byl těžší protivník.“
Útočník Andrew Desjardins s kolegou souhlasí. „Byly to ty nejtvrdší zápasy, jaké jsem kdy sehrál.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -