- Reklama -

Edmonton si McDavida šetří

- Reklama -

V pátek proti Vancouveru přispěl Connor McDavid k vysokému vítězství Olejářů v poměru 8:2 brankou a asistencí. Sobotní utkání s Calgary sledoval pouze z tribuny. O den později vedení Edmontonu oznámilo, že jednička letošního draftu neodehraje ani poslední zápas na nováčkovském turnaji v Pentictonu.
Nehledejte v tom zranění či disciplinární problémy. Představitelé kanadského klubu pouze dospěli k závěru, že McDavida si hokejová veřejnost ještě užije dost a dost.
„Tohle rozhodnutí jsem udělal poměrně brzy,“ vysvětluje generální manažer Peter Chiarelli. „Connor toho nahraje ještě hodně a takhle máme aspoň možnost vidět ve zbývajících dvou zápasech některé další naše hráče.“
Oilers i bez přispění další ze svých mladých hvězd zdolali Plameny 6:3. Dvakrát se trefil Josh Winquist, který minulou sezónu pendloval mezi farmami v Oklahoma City (AHL) a Bakersfieldu (ECHL), ale smlouvu v NHL nemá. Po dvou ze tří kol má Edmonton už zajištěné vítězství v turnaji, jeho dnešní soupeř z Winnipegu naopak ještě nevyhrál.
McDavid by s novináři pochopitelně raději hovořil o svých výkonech na ledě než na jiná témata, ale nezbývá mu, než názory šéfů respektovat.
„Jsem hokejista a chci hrát, kdykoliv je příležitost, ale rozhodnutí není na mně. Je to jejich výběr a tak to je,“ říká smířeně.
Než se v pátek poprvé oficiálně potká se svými zkušenějšími spoluhráči, do akce se ale dostane. V programu nováčkovského kempu Oilers je ještě tradiční měření sil s týmem z University of Alberta. Klub navíc hodlá využít zvýšeného zájmu veřejnosti o kanadského mladíka, takže středeční duel se poprvé v historii neuskuteční na vysokoškolském stadiónu Clare Drake Arena, který má kapacitu 2700 míst, nýbrž v hale Olejářů Rexall Place.
„Myslím, že to bude něco úžasného, tribuny budou asi dost plné. Jsem si jistý, že obě mužstva z toho budou nadšená, bude to výborný zápas,“ láká fanoušky McDavid.
Mimochodem, určitě nepůjde o žádné „vraždění neviňátek“. Dosavadní bilance Golden Bears proti edmontonským mladíkům je lehce pozitivní, vyhráli třináct z 24 zápasů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -