- Reklama -

Eliáš překonal Neuvirtha, Tlustý jediným střelcem Caroliny

- Reklama -

Po čtyřech prohrách v řadě hokejisté New Jersey znovu bodovali a odneslo to Buffalo. Michal Neuvirth v jeho bráně se sice snažil, seč mohl, zneškodnil i trestné střílení, ale z 35 ran mu přece jen jedna proklouzla – v sedmé minutě při přesilovce tečoval Patrik Eliáš střelu Marka Židlického.
Ani Sabres ovšem nebyli v soubojích s Cory Schneiderem o moc úspěšnější, překonal ho pouze Tyler Ennis při vstupu do třetího dějství. Nakonec došlo až na samostatné nájezdy. V nedávno ještě velmi slabé disciplíně zaznamenali Ďáblové zlepšení, ukázali to Gomez s Josefsonem.
Jiří Tlustý sice v 52. minutě rozehnal myšlenky Ostrovana Chada Johnsona na čisté konto, jenže v tomto případě byli soupeři mnohem aktivnější. Branka českého útočníka upravila skóre na 1:3 v neprospěch Caroliny, o něco později přidal kapitán Islanders John Tavares ještě jednu gólovou pojistku.
Newyorský celek se po porážce v derby rychle otřepal a v rámci Metropolitní divize si drží skvělou bilanci, uspěl v 19 z 22 případů. Tavares, který kromě branky zaznamenal ještě asistenci, se ve statistikách posunul na šesté místo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před sebou má mimo jiné dva zástupce Washingtonu, který potřetí v sezóně uspěl v ostře sledovaném utkání s Pittsburghem. Lídr střeleckých tabulek Alexandr Ovečkin dvakrát bodoval při přesilovce (1+1), asistenci si připsal také Nicklas Bäckström.
V předchozích dvou případech se mužstvu z americké metropole podařilo Tučňáky úplně vynulovat, ale včerejší jeden inkasovaný gól nemusí Bradena Holtbyho mrzet. Vítězství 3:1 přiblížilo Capitals na bod k Penguins a rovněž k Rangers, tedy ke druhé příčce v Metropolitní divizi.
Až daleko za nimi je Philadelphia, která v úterý skoro po měsíci utrpěla první porážku v základní hrací době. Letci sice vyslali na Curtise McElhinneyho 44 střel, ale překonali ho pouze dvakrát, což na opačné straně zvládl v pohodě svými góly eliminovat Matt Calvert.
Modrokabátníci sice v prostřední části hry přišli o dvoubrankové vedení, ale poslední dvacetiminutovka patřila znovu jim. Jakub Voráček proti svému bývalému klubu nebodoval, naprázdno vyšel už popáté z posledních sedmi startů.

Sedmnáctkrát v kariéře usiloval Jamie Benn o hattrick, povedlo se mu to až včera v zápase se St. Louis. Útočník Dallasu se dvakrát prosadil během úvodních devíti minut, povedený večer korunoval přesilovkovým gólem krátce po přestávce. U všech branek asistoval Jason Spezza.
Dá se říci, že nebýt Bennových gólů, skončil by zápas nerozhodně 1:1. Kapitánův hattrick ale drží Hvězdy ve hře o play off, z jedenáctého místa v Západní konferenci ztrácejí na postupové příčky jen čtyři body.
Na východě je adeptů na účast ve vyřazovacích bojích méně, Florida k nim patří. Úterní výhra 3:2 na ledě Toronta ji udržela dva body za Bostonem, který drží poslední divokou kartu. Tomáš Fleischmann přispěl asistencí u přesilovkového gólu Nicka Bjugstada, nejaktivnější byl Jussi Jokinen (1+1).
Z pěti branek pouze jediná nepadla při početní výhodě, shodou okolností to byla vítězná trefa Jimmyho Hayese ze 34. minuty.

- Reklama -

Mohlo by vás zajímat:


 
Jediným týmem kromě New Jersey, který dokázal uspět před vlastními fanoušky, byl Nashville. A vítězství nad San Jose bylo jednoznačné. Na začátku sice Pekka Rinne inkasoval z hole Matta Irwina, ale zbylých 42 pokusů pochytal, takže ocenění pro první hvězdu večera mu patří právem. Ačkoliv, možná se o ně mohl rozdělit s autorem dvou branek Craigem Smithem.
Muži ve žlutých dresech se vrátili ke kormidlu ještě do přestávky, po ní pokračovali ve vytyčeném kurzu – z prostředního dějství neuběhly ani dvě minuty a Predátoři už vedli 4:1. V polovině zápasu pečetil výsledek James Neal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -