- Reklama -

Eric Staal už plánuje návrat

- Reklama -

Jako pravý kapitán chtěl svůj tým v úvodu nové sezóny nasměrovat správným směrem. Především vůdcovstvím a bohatými zkušenostmi. Tohle přání se mu ale nesplnilo, Eric Staal stihl v barvách Caroliny jen dva zápasy. V duelu na ledě New Yorku Islanders si přivodil blíže nespecifikované zranění v horní části těla a další duely musel sledovat z tribuny nebo pohodlí obývacího pokoje.
Moc dobře mu o nucené pauze rozhodně nebylo. Carolina je totiž jediným týmem soutěže, který zatím na první výhru v letošní sezóně stále čeká. V pátek v Edmontonu prohráli Hurricanes už sedmé utkání. Na kontě mají pouze dva body za prohry po samostatných nájezdech s Buffalem a NY Rangers a momentálně se krčí až na samotném chvostu tabulky Metropolitní divize i celé NHL.
A tak není divu, že trenéři i fanoušci klubu z Raleighu už netrpělivě vyhlížejí návrat několika zraněných ofenzivních opor: Erica Staala (v horní části těla), Nathana Gerbeho (v dolní části těla), Jordana Staala (noha) a Patricka Dwyera (v dolní části těla). Prvně jmenovaného si Hurikáni mohou ze seznamu marodů s velkou úlevou odškrtnout.
Eric Staal na pondělním tréninku konečně sundal žlutý bezkontaktní dres a trénoval již s mužstvem naplno. S velkou pravděpodobností bude připraven zasáhnout do dnešního klání ve Vancouveru, kde Hurricanes ukončí náročnou pětizápasovou venkovní sérii.
„Vždy je nepříjemné sledovat zápasy jen z tribuny, zvláště když kluci prohrávali. Jsem nadšený, že můžu zase hrát,“ uvedl devětadvacetiletý Eric Staal v rozhovoru s kanadskými novináři po pondělním tréninku v Rogers Arena.
Jeho o tři roky mladší bratr Jordan je na tom hůř. Rodák z Thunder Bay si ve druhém přípravném utkání proti Buffalu Sabres zlomil lýtkovou kost a doba potřebná k jeho rekonvalescenci se odhaduje na tři až čtyři měsíce.
„Zranění není pro nikoho zábavná věc. Jordan je na rozdíl ode mne v mnohem obtížnější situaci. Já jsem znovu na ledě mezi spoluhráči a mám z toho velkou radost,“ vyprávěl elitní centr Hurricanes, na jehož comeback do sestavy se těší celý tým Hurricanes včetně hlavního kouče Billa Peterse.
„Jsem rád, že je zdravotně v pořádku. Na tréninku maká naplno a dokazuje, že je v dobré formě,“ řekl Peters. „Návrat lídra a výborného hráče pokaždé pomůže celému týmu. Proto se na to moc těšíme, ale musíme být realisté. Byl dlouho mimo hru a je důležité, abychom jeho minuty na ledě správně využili.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -