- Reklama -

Hertl nahrál na gól a je se Sharks ve finále

- Reklama -

Hokejisté San Jose jsou prvními známými účastníky finále Stanleyova poháru. O svém postupu rozhodli výhrou 5:2 v šestém utkání se St. Louis, k níž jednou asistencí přispěl také český útočník Tomáš Hertl. Pro klub z Kalifornie se jedná o premiérovou šanci na zisk slavné trofeje NHL.
Dokráčeli k ní relativně pohodovým způsobem. Ve středečním zápase se ujali vedení už ve čtvrté minutě, když Hertl dlouhým vyhozením našel Joea Thorntona na modré čáře. Ten sice svůj nájezd neproměnil, ale jeho jmenovec Pavelski byl schopný bekhendem protlačit puk pod Elliottovými betony.
V dalším průběhu náskok Žraloků postupně narostl až na čtyřgólový. Ve druhé třetině se mezi střelce zapsal Joel Ward, když šikovně sklepnul Burnsovo nahození. Ve 44. minutě Ward znovu umístil Ward svoji hůl na správné místo, tentokrát centroval z levé strany Logan Couture. O dalších pět minut později se po ose Marleau-Couture dostal puk mezi kruhy k Joonasi Donskoiovi a ten ho bez váhání uklidil do sítě.
Martin Jones střežící žraločí pevnost poprvé kapituloval až osm a půl minuty před sirénou. Postaral se o to nejproduktivnější Bluesman základní části Vladimir Tarasenko, který ovšem ve finále Západní konference až do včerejška marně čekal na bod. Ruský útočník dostal mezi kruhy přihrávku od zadního mantinelu od Joriho Lehteräho.
V čase 56:25 Tarasenko dalším gólem vykřesal pro hosty ještě jiskřičku naděje, tu ovšem při jejich power play definitivně udusil Couture.
Sharks se jméno soupeře pro finále dozvědí dnes večer, kdy se hraje sedmé utkání mezi Penguins a Lightning. V případě vítězství Crosbyho a spol. se v pondělí bude začínat v  Pittsburghu. Pokud uspěje Tampa Bay, první dva zápasy bude hostit San Jose.



San Jose – St. Louis 5:2 (1:0, 1:0, 3:2) – konečný stav série 4:2

Branky a asistence: 4. Pavelski (Thornton, Hertl), 26. Ward (Burns, Tierney), 44. Ward (Couture, Marleau), 49. Donskoi (Couture, Marleau), 60. Couture (Vlasic) – 52. Tarasenko (Lehterä, Parayko), 57. Tarasenko (Stastny, Pietrangelo).
Střely na branku: San Jose 9-10-8=27, St. Louis 5-11-10=26. Přesilovky: 0/3 – 0/1.
Brankáři: Jones 24/26 – Elliott 22/26, Allen (mezi 56:25 a 56:38) 0/0.
Hvězdy utkání: Ward, Marleau, Couture (všichni SJS).
Česká účast: Tomáš Hertl (15:04, +1, 1 střela, 0+1), Roman Polák (13:36, -1, 2 střely, 0+0) – Dmitrij Jaškin (7:31, -1, 0 střel, 0+0).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -