- Reklama -

Hertl po operaci kolena trénuje, do hry by se měl vrátit na začátku února

- Reklama -

Tomáš Hertl po téměř dvou měsících konečně zase obul brusle a vzal do ruky hokejku. Zdá se, že jeho problémové koleno je po operaci v pořádku a útočník San Jose může po dlouhé pauze trénovat. Ovšem zatím jen bez kontaktu se spoluhráči.
„Cítím se velmi dobře. Už minulý týden to tak bylo. Dokonce i při změnách směru koleno drží,“ popisuje Hertl svůj aktuální zdravotní stav v rozhovoru pro list The Mercury News.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Rychlostně jsem na tom velmi dobře. Mám na mysli třeba prudké zrychlení. Mohu dělat téměř všechno, ale zatím se musím vyhýbat osobním soubojům. Musím napřed posílit sval, protože ten drží koleno.“
Hertl se zranil 17. listopadu v utkání na ledě St. Louis. Činovníci klubu ho nejprve zařadil na listinu zraněných hráčů a o pár dní později uvedli, že musí podstoupit další operaci pravého kolena. Stejný kloub mu operovali už během jeho nováčkovské sezóny v prosinci 2013, kdy ho tvrdě atakoval americký forvard Dustin Brown z Los Angeles.
Podobné potíže mu nedovolily hrát ani během posledního finále Stanley Cupu. Po ataku forvarda Pittsburghu Patrica Hörnqvista tehdy slávistický odchovanec vynechal čtyři poslední zápasy. Ze stejného důvodu se radši nezúčastnil ani Světového poháru.
Hertlova rekonvalescence se zatím ubírá správným směrem. V neděli se český mladík zúčastnil dopoledního dobrovolného bruslení Sharks a už se nemůže dočkat, až vyjede na led k ligovému utkání.
„Každý den se cítím lépe a silněji. Nyní už trénuji téměř naplno. Doufám, že příští týden dostanu povolení ke kontaktům,“ přeje si třiadvacetiletý útočník, jenž by se měl vrátit do hry na začátku příštího měsíce.
„Uvidíme příští týden, zda se mohu začít více zapojovat do soubojů. Otáčí se to docela rychle, cítím se dobře. Nechci už jenom bruslit, chci zase hrát. To je větší zábava než jen bruslit sám bez puku a bez brankáře,“ míní Hertl.
Pražský rodák odehrál v letošní sezóně 17 utkáních, ve kterých zaznamenal devět kanadských bodů za čtyři branky a pět asistencí.
„Jsem optimista, takže to vidím (návrat Hertla do hry) na začátek února,“ sdělil novinářům hlavní kouč Žraloků Peter DeBoer. „O konec února by šlo jen v případě, že by se objevily nějaké potíže,“ doplnil.
Foto: Amanda Bowen

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -