- Reklama -

Jágr: Hrát na Světovém poháru? Ani za milión let!

- Reklama -

Jaromír Jágr potvrdil, že mistrovství světa v Praze bylo jeho poslecesivnhl-logo-150x150-3dním vystoupením v dresu české reprezentace. Řekl to zámořským novinářům při dotazu, zda bude hrát na Světovém poháru v příštím roce. A také zdůraznil, že by rád hrál hokej alespoň do padesáti.
„Světový pohár? Ne, v žádném případě. Ani za milión let. Ani kdybych nastřílel 80 gólů,“ dal Jágr jasně najevo v rozhovoru pro kanadskou televizi TSN, že hokej na mezinárodní úrovni je pro něj uzavřená kapitola. A také potvrdil, že svou hráčskou kariéru by rád uzavřel v Kladně. Tam s hokejem začínal a navíc klub vlastní.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nikdo mě tam nemůže vyhodit. A navíc můžu hrát tolik minut, kolik chci,“ rozesmál Jágr novináře a zcela vážně dodal, že jeho cílem je hrát do padesátky. „Pokud se nezraním, tak to platí. Do padesáti může hrát každý, spousta lidí přece hraje i v šedesáti, třeba jen pivní ligu. Ale nikdy jsem neřekl, že i v padesáti budu v NHL. To už je o něčem jiném.“
Slavná osmašedesátka v NHL i za sedm let? Jágr je realista. „To si nemyslím, to je hodně těžké. Jen se podívejte na to, kolik je tu mladých kluků. Je hrozně těžké srovnávat se s nimi v tréninkových kempech. Pro ně je to už skoro jako play off, jsou nažhavení už měsíc před kempem, kde musí hrát nejlépe, jak umí. Pro starší hráče je nejdůležitější hrát nejlíp v play off. To je úplně jiná mentalita.“

A jak se připravuje, aby mladým pořád stačil? „Trénuju skoro stejně, někdy ještě pořád chodím večer bruslit. Ale už musím pracovat trochu opatrněji. Pro mě je vždy nejtěžších prvních 10-15 zápasů sezóny, než se do toho dostanu. Když jste starší a máte najednou tři nebo čtyři měsíce bez hokeje, tak je to brutální. Proto jsem říkal spoluhráčům, že musí prvních 15 zápasů bruslit za mě,“ směje se.
I proto chce v poslední době pokaždé jen roční kontrakt. „Víc mě to motivuje. Ale je mi jasná jedna věc: jeden špatný rok a jsem v háji. Je to jako chodit po vejcích,“ uvědomuje si. Ale nepropadá panice, stejně jako před rokem, když mu začátek v New Jersey nevyšel.
„Jenže… I když jsem neměl dobrý začátek, tak jsem se cítil nejlíp za poslední dobu. Uvnitř sebe jsem věřil ve svoji hru. Jen jsem nesbíral body,“ vysvětluje.
„Ale nejdůležitější je věřit, že to co děláte, děláte dobře. A všechno se děje z nějakého důvodu. Pokud by se v Devils nezměnili trenéři, asi bych nakonec neskončil na Floridě,“ říká Jágr, jenž je nyní obletovanou hvězdou na jihu USA. A další fanoušky si získal prohlášením, že si chce zase narůst dlouhé vlasy. „Dejte mi ještě tak dva měsíce a bude to v pohodě,“ smál se na závěr.

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -