- Reklama -

Ještě dva sny pro Alexe Ovečkina. Po čem ruská superstar touží?

- Reklama -

Fanshop týmu
Útočník Capitals a čerstvý držitel Stanley Cupu Alexandr Ovečkin se do hokejového důchodu ještě zdaleka nechystá. Dvaatřicetiletý moskevský rodák se v rozhovoru pro ruský portál championat.com rozpovídal o svých dalších hokejových cílech.
Nejlepší střelec National Hockey League z uplynulé sezóny by nyní rád dopřál svým fanouškům v Rusku zhlédnout washingtonský celek naživo. „Je to můj sen. Ale k tomu potřebujeme dohodu mezi NHL a KHL,“ uvedl Ovečkin jedno ze svých velkých přání.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE


Tím to však nekončí.
Jednomu z nejúspěšnějších ruských hokejistů všech dob stále chybí zlatá medaile z olympiády. Dohoda s IIHF ohledně startu hráčů NHL pod pěti kruhy je ale v nedohlednu. Hvězdný forvard přesto nepropadá skepticismu.
„Věřím, že Peking (2022) nebude moje poslední možnost na zisk olympijského zlata. Zatím se na konec kariéry nechystám“ dodala star, jíž ve vitríně schází jakýkoli cenný kov ze zimních her.
NEPŘEHLÉDNĚTE: Ovečkin s dalším prvenstvím. Obdržel cenu, kterou hráč NHL ještě nezískal
Ovečkin působí ve Washingtonu od roku 2005, letos pak s týmem vystoupal až na samotný vrchol. Během 1003 utkání v dresu Caps zaznamenal 1122 bodů za 607 gólů a 515 asistencí. Do klubových kronik se navíc zapsal jako první hokejista, jenž se stal držitelem Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off .

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -