- Reklama -

Jevgenij Malkin se nakonec operaci vyhne

- Reklama -

Brzy po skončení play off NHL se v zámořských médiích vyrojily četné spekulace, jež se týkaly Jevgenije Malkina a jeho patálií se zraněným levým loktem. Operace se údajně zdála jako jediné efektivní řešení, poslední informace ovšem hovoří o tom, že centr Pittsburghu chirurgický zákrok potřebovat nebude.
Ve čtvrtek to definitivně potvrdil generální manažer Penguins Jim Rutherford. „Po dalším vyšetření magnetickou rezonancí a se doktoři rozhodli pro konzervativní léčbu,“ uvedl Rutherford v tiskovém prohlášení. „V létě ho čeká rehabilitace. Do začátku nové sezony by měl být zcela v pořádku.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Musím být chytrý,“ řekl Malkin. „Léto je krátké. Už nejsem žádný mladík. Příprava je pro mě trochu těžší. Potřebuji letos víc trénovat a užít si rodinu. Míním pracovat a trénovat s fyzioterapeutem Andym O’Brienem i dalšími odborníky z klubu. Budu se věnovat posilování a bruslení. Tohle léto je pro mě důležité.“
Malkin si zranil loket v polovině března v utkání s Columbusem. K nehodě došlo na začátku druhé třetiny za brankou Blue Jackets, kde ruského forvarda při bitvě o kotouč přirazil k mantinelu obránce Dalton Prout.
V základní části sezóny odehrál Malkin 57 utkání, ve kterých zaznamenal 58 kanadských bodů za 27 branek a 31 přihrávek. Zranění ho zastavilo zrovna ve chvíli, kdy se dostával do skvělé formy. V posledních 22 zápasech nasbíral 28 bodů (10+18).
Dobu potřebnou k jeho rekonvalescenci odhadovali lékaři až na dva měsíce, Malkin se ale po necelých pěti týdnech vrátil do sestavy Tučňáků a pomohl jim vyhrát Stanley Cup. V play off absolvoval 23 zápasů a připsal si v nich 18 bodů (6+12).
„Tento chlapík hrál se skutečně vážným zraněním, s nímž by většina hráčů nehrála a byl prospěšný týmu. To jen dokládá jeho charakter. Bylo to skutečně působivé,“ vyzdvihl Malkinovu obětavost GM Jim Rutherford.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -