- Reklama -

Kane se ve finále zatím hledá, ve čtyřech zápasech si připsal pouze jednu asistenci

- Reklama -

fb-chicago
Rozčarování a hlavně pořádný důvod k zamyšlení. To je stručný popis situace, v níž se aktuálně nachází Patrick Kane. Šikovný útočník je stále nejproduktivnějším hráčem Chicaga v letošním play off National Hockey League, ale ve finálové sérii se mu nedaří tak, jak by si představoval.
Kane dře na sto procent, stále patří k nejnebezpečnějším hráčů Blackhawks. Jenže góly i asistence se nějak vytratily. „Je to věc k zamyšlení, musím si to trošku urovnat v hlavě a v příštím utkání přijít s něčím jiným,“ říká Kane o své dosavadní střelecké mizérii v sérii s Tampou Bay.
Rodák z Buffala nasbíral ve 21 zápasech 21 bodů za deset branek a jedenáct přihrávek. Jenže v soubojích proti Lightning zaznamenal jen jednu asistenci. V čele tabulky týmové produktivity vede o jeden bod před Jonathanem Toewsem. V celkovém hodnocení drží třetí příčku. Lépe si vedou pouze útočníci soupeře Tyler Johnson (23 bodů, 13+10) a Nikita Kučerov (22, 10+12).
„Stačilo, aby několik maličkostí dopadlo trochu jinak a takové otázky byste Patrickovi nebo mně vůbec nepokládali,“ reagoval na všetečný dotaz zámořských novinářů kapitán Hawks Jonathan Toews, který vstřelil svůj první gól ve finále až ve čtvrtém utkání.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kane si ve stejném duelu zapsal do statistik první bod v sérii. Americký hokejista v čase 46:22 asistoval u rozdílové trefy Brandona Saada. Hawks i díky jeho příspěvku porazili Bolts 2:1 srovnali stav finále Stanley Cupu na 2:2.
„V prvním utkání měl Patrick tři střely a hodně šancí. V tom druhém tvořil hru a několikrát se mohl zapsat do statistik. Je to přesně ta situace, kdy nejlepší hokejisté přestanou sbírat body nebo dávat branky a hned se začnou objevovat tyto otázky. To vede k dalšímu stupňování tlaku na hráče,“ řekl Toews.
„Nemyslím si, že by ‚Kaner‘ začal o sobě pochybovat. Ani já to nedělám. Víme, že musíme pokračovat v práci a hledání způsobu, jak se dostávat do šancí a věřit, že nám to tam zase začne padat,“ dodal.
Kane odehrál v play off dohromady 114 utkání, zaznamenal v nich 112 bodů za 47 branek a 65 přihrávek. O jeho mimořádných herních kvalitách se ví velice dobře. Teď jde jen o to, aby svou solidní pověst v posledních zápasech letošní sezóny potvrdil. Blackhawks jeho pravidelné příspěvky potřebují.

Také ve středečním utkání se Kane do zakončení několikrát protlačil. Gól byl však celkově popáté za sebou nad jeho síly. Naposledy skóroval v šestém utkání semifinálové série s Anaheimem. „V posledním duelu a vlastně i ve všech předchozích zápasech s Tampou měl několik velmi dobrých příležitostí,“ říká trenér Chicaga Joel Quenneville.
„Přestože se vašim nejlepším hráčům nedaří skórovat, pro vašeho soupeře zůstávají nebezpeční. K jejich pokrytí musí soupeř použít své nejlepší defenzivní hráče. I když Kane v několika zápasech v řadě neboduje, odvádí v nich mnoho jiné užitečné práce, která prospívá naší týmové hře. A znáte ho, jakmile vstřelí branku, rozjede se a je těžké ho zastavit.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -