- Reklama -

Kings si novou smlouvou pojistili Tylera Toffoliho

- Reklama -

Tyler Toffoli bude i nadále oblékat dres Los Angeles. Kanadský hokejista uzavřel s kalifornským celkem novou tříletou smlouvu v celkové hodnotě 13,8 miliónu dolarů. Pětadvacetiletý centr se tak 1. července nestane chráněným volným hráčem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


S ročním platem 4,6 miliónu dolar si Toffoli finančně výrazně polepší, protože předchozí dvouletý kontrakt mu garantoval průměrný výdělek 3,25 miliónu dolarů.
Králové ho draftovali před sedmi lety ze 47. pozice. Premiéru v nejprestižnější hokejové soutěži světa absolvoval v ročníku 2012-13. Rodák ze Scarboroughna sebe upozornil především v play off NHL 2014, když ve 26 zápasech zaznamenal sedm gólů a shodný počet asistencí.

I díky jeho důležitým příspěvkům se tehdy Králové probojoval až do finále Stanley Cupu, ve kterém porazil hokejisty New Yorku Rangers 4:1 na zápasy.
V základní části National Hockey League odsud absolvoval 293 startů, ve kterých zaznamenal 175 bodů za 84 branek a 91 přihrávek. Ve 43 zápasech play off vstřelil devět gólů a na dalších dvanácti se podílel svou asistencí.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -