- Reklama -

Krejčí vstřelil vítězný gól, skóroval také Hanzal. Mezi asistenty pět Čechů

- Reklama -

Páté vítězství v řadě vybojovali hokejisté Bostonu, když porazili na domácím ledě NY Rangers 4:3. Bruins v duelu dvakrát prohrávali 1:2 a 2:3, ale v závěru třetí třetiny otočili skóre ve svůj prospěch brankami Ryana Spoonera a Davida Krejčího. Rozdílovou trefu vsítil Krejčí, jenž v čase 58:17 napřáhl na modré čáře a jeho tečovaná rána si našla cestu až za záda Henrika Lundqvista.
Český centr si připsal devátý gól v sezóně, čímž ukončil svůj pětizápasový střelecký půst a byl zvolen první hvězdou utkání. Kromě prohry navíc newyorský klub nepotěšila ani ztráta Dereka Stepana, kterého ve 29. minutě brzy po odehrání puku atakoval Matt Beleskey a forvard hostů si pří pádu na mantinel zlomil několik žeber.
Z českých hráčů se v pátečních dvanácti utkáních NHL trefil do černého už jen Martin Hanzal. Ten svou pátou brankou v ročníku přispěl k výhře Arizony 2:1 nad Calgary. Osmadvacetiletý rodák z Písku otevřel skóre v čase 20:29. Když Mark Giordano v 37. minutě vyrovnal, asistoval mu u toho Jiří Hudler. Zápas v Glendale dospěl do prodloužení, které ukončil Oliver Ekman-Larsson a daroval tak trenérovi Daveovi Tippettovi jubilejní 500. výhru kariéry v základní části soutěže.
Velmi dobrým výkonem se včera prezentoval Michal Neuvirth. Český gólman zneškodnil 33 střel a dotáhl Philadelphii k výhře 3:2 v prodloužení nad Nashvillem. V hodnocení nejlepších hráčů zápasu předstihl Neuvirtha pouze autor vítězné branky Shayne Gostisbehere, asistenci si připsal Jakub Voráček. Rozhodující akce zápasu se zrodila při přesilovce Letců, hosté se totiž nechali vyloučit za špatné střídání.
I díky dvěma asistencím Marka Židlického dokázali NY Islanders v závěrečné třetině smazat vedení Floridy 2:0. Dramatická zápletka došla až do samostatných nájezdů, ve kterých se představilo deset exekutorů a pouze jeden z nich neuspěl, což je nový rekord NHL. Smolařem večera se stal Brock Nelson, jenž v páté sérii trefil pouze gólmana Panterů Roberta Luonga. Vítězný nájezd si připsal Alexander Barkov, na branku Brandona Pirriho přihrál Jaromír Jágr. Česká legenda má nyní na kontě 1090 asistencí.
Penaltová loterie rozhodla také o osudu klání mezi Dallasem a Vancouverem. Jediným úspěšným exekutorem byl forvard Stars Tyler Seguin, jenž se o výhru domácího týmu v poměru 3:2 zasloužil i jednou asistencí. Branky Canucks vsítili bratři Sedinové, na druhou trefu hostů přihrál Radim Vrbata.
Výsledky z 27. listopadu 
Video: sestřihy z utkání – 27. listopad
České góly: pátek 27. listopadu
Slovenské góly: pátek 27. listopadu
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -