- Reklama -

Krejčímu se odpoledne vydařilo, bodoval i Pastrňák. Flyers doplatili na Voráčkovo vyloučení

- Reklama -

Ve dvou odpoledních zápasech, které odstartovaly víkendový program NHL, ukázali čeští hokejisté lícovou i rubovou stránku nejrychlejší kolektivní hry na světě. Zatímco bostonští krajánci se při návštěvě Minnesoty výrazně podepsali pod úspěch svého mužstva, Češi ve službách Philadelphie museli strávit domácí porážku od rivalů z New Jersey.
Když novináři hledali nejlepšího hráče utkání Divochů s Medvědy, měli snadnou roli. David Krejčí o sobě dal vědět už v sedmé minutě, když se v oslabení s Bradem Marchandem drze vydal proti dvojnásobné přesile a předložil kolegovi přesnou přihrávku před poloodkrytou klec. V polovině zápasu po další zteči, tentokrát s Davidem Pastrňákem, zakončoval šternberský rodák s přispěním bránícího Niederreitera sám.
Ve třetí třetině utekli Bruins soupeři na dvougólový rozdíl, při závěrečné power play Wild padlo po jedné brance na každé straně. V případě Mikea Reillyho se jednalo o premiérovou trefu v NHL. Boston vyhrál venku pošesté v řadě a v tabulce Atlantické divize se posunul na druhé místo.
Do klece Letců se po pětizápasové zdravotní pauze postavil Michal Neuvirth a přestože inkasoval pouze dvakrát, na víc než na bod to nestačilo. Svěřenci Davea Hakstola doplatili na dvě svá vyloučení, to druhé v kritickém čase prodloužení, kdy za hákování zamířil na trestnou lavici Jakub Voráček. Adamu Henriqueovi stačilo k využití přesilovky sedm vteřin.
Jedinou branku Flyers vstřelil ve 44. minutě Shayne Gostisbehere, který tak bodoval v jedenáctém utkání v řadě, což je nováčkovský rekord NHL mezi obránci. Rovněž jeho gól padl při nestejnoměrném počtu mužů na ledě. Devils v únoru neubránili oslabení vůbec poprvé z 22 případů.



Minnesota – Boston 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a asistence: 32. Vanek, 60. Reilly – 7. Marchand (Krejčí), 32. Krejčí (Pastrňák), 47. Eriksson (Spooner, Hayes), 59. Chára (Trotman).
Střely na branku: Minnesota 6-14-13=33, Boston 9-5-5=19. Přesilovky: 0/5 – 0/6.
Brankáři: Kuemper 15/18 – Gustavsson 31/33.
Hvězdy utkání: Krejčí, Marchand (oba BOS), Haula (MIN).
Česká účast: – David Krejčí (20:53, +3, 3 střely, 1+1), David Pastrňák (16:40, +1, 1 střela, 0+1).

Philadelphia – New Jersey 1:2p (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a asistence: 44. Gostisbehere (Giroux) – 7. Blandisi (Zajac, Josefson), 63. Henrique (Moore, Palmieri).
Střely na branku: Philadelphia 2-16-13-1=32, New Jersey 8-9-3-4=24. Přesilovky: 1/4 – 2/2.
Brankáři: Neuvirth 22/24 – Schneider 31/32.
Hvězdy utkání: Henrique (NJD), Gostisbehere (PHI), Schneider (NJD).
Česká účast: Radko Gudas (19:11, +1, 2 střely, 0+0), Jakub Voráček (23:08, 0, 3 střely, 0+0), Michal Neuvirth.
Foto: Victoria Welch

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -