- Reklama -

Kroťte se! vyzývá liga Edmonton a Calgary

- Reklama -

Pěsti, nadávky a suspendace, které létají mezi Flames a Oilers, vzbudily pozornost i v nejvyšších patrech NHL.
Blížící se Bitva o Albertu vyvolává mezi ligovým managementem obavy o průběh utkání.



„(Viceprezident oddělení hráčské bezpečnosti) George Parros a (ředitel hokejových operací) Colin Campbell si ve středu separátně volali s generálními manažery (Edmontonu a Calgary), aby uklidnili situaci před 29. lednem, kdy se oba rivalové opět střetnou,“ uvedl ve čtvrtek ve svém pořadu Insider Tracking Pierre LeBrun ze stanice TSN.
Parros se podle LeBruna dokonce vydá do Rogers Place, aby na situaci osobně dohlédnul.

Vztah mezi albertskými mančafty se vyhrotil po derby z 11. ledna, ve kterém došlo ke konfliktu mezi Matthewem Tkachukem (Flames) a Zackem Kassianem (Oilers).
Tkachuk uštědřil Kassianovi dva drsné bodyčeky, přičemž po druhém z nich forvard Edmontonu ztratil trpělivost a doslova popadl Tkachuka za límec a tvrdě s ním uhodil o ledovou plochu (video ZDE). Za svůj zkrat byl Oddělením hráčské bezpečnosti NHL potrestán stopkou na dvě utkání.

Spor mezi útočníky pokračoval i po utkání, když Kassian nazval mladšího soka „grázlem“ a „čubkou“. O pár dní později se pak dokonce nebál vyslat směrem ke Tkachukovi otevřenou výhružku.
V tomto ročníku mají týmy na programu ještě tři vzájemná střetnutí – 29. ledna v Edmontonu, o tři dny později v Calgary a poté ještě jednou 4. dubna v Saddledome.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -