- Reklama -

Malkin poprvé od zranění trénoval se spoluhráči, možná si stihne zahrát v sérii proti Rangers

- Reklama -

Zdravotní martyrium Jevgenije Malkina možná spěje ke zdárnému konci. Necelých pět týdnů od zranění v horní části těla se ve čtvrtek poprvé zapojil do dobrovolného tréninku se spoluhráči z Pittsburghu. Malkina takový posun těší, ale zároveň upozorňuje i na to, že zatím není ve stoprocentním pořádku a neví, kdy se vrátí do sestavy Penguins.
„Jsem rád, že jsem dnes mohl trénovat s týmem,“ sdělil Malkin. „Byl to sice jen dobrovolný trénink, ale je skvělé být znovu na ledě se spoluhráči,“ dodal devětadvacetiletý centr, který hrál naposledy 11. března 2016 v utkání na ledě Columbusu. Malkin v něm dvěma asistencemi přispěl k výhře Pens 3:2.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Věřím, že bych se mohl vrátit do hry ještě před koncem série proti New Yorku Rangers. Budu se snažit, aby to bylo co nejdřív, jenže teprve jsem začal trénovat s týmem. Uvidíme, jak na tom budu zítra. Nevím, kdy to bude, ale přál bych si, aby to bylo brzy.“
Ještě před zahájením tréninku se Malkin věnoval nácviku střelby. Během pěti minut vyslal na gólmana Marca-André Fleuryho (Fleury vynechal posledních šest zápasů Pens kvůli otřesu mozku) několik střel s rozdílnou razancí.
„Jsem spokojený se svou fyzickou kondicí. Jdu správným směrem a stále na sobě pracuji. Bohužel moje střela není dostatečně razantní. Ještě to prostě není ono, ale každým dnem je to lepší a lepší,“ uvedl rodák z Magnitogorsku.


V základní části letošní sezóny odehrál ruský hokejista 57 utkání, ve kterých zaznamenal 58 kanadských bodů za 27 branek a 31 přihrávek. Zranění ho zastavilo zrovna ve chvíli, kdy se dostával do skvělé formy. V posledních 22 zápasech nasbíral Malkin 28 bodů (10+18).
„Žeňa má za sebou skvělý den. Na tréninku vypadal velice dobře. Je to poprvé od zranění, co s námi trénoval. Zapojil se i do soubojů a myslím si, že je skvěle zvládl,“ pochválil svého svěřence kouč Pittsburghu Mike Sullivan, jenž nevyloučil možnost, že si Malkin zahraje v sérii prvního kola play off proti Rangers.
„Skutečně to nedovedu časově odhadnout, ale je tady určitě naděje. Víme, že je to rozdílový hráč. Špičkový hokejista. Jsme lepším týmem, když je v sestavě. Ve chvíli, kdy budou všichni cítit, že je zdravý, a bude o tom fyzicky přesvědčený i on natolik, aby pro nás byl prospěšný, nasadíme jej do zápasu.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -