- Reklama -

McDavid podstupuje rehabilitaci a chystá se na schůzku se spoluhráči

- Reklama -

Centr Edmontonu Connor McDavid pracuje na tom, aby se dal co nejlépe dohromady po zranění, které jej na delší čas vyřadí z jeho první sezóny National Hockey League.
Poslední jednička draftu si 3. listopadu zlomila klíční kost po nárazu na mantinel v zápase s Philadelphií. Chybět v herním zápřahu by měl asi čtyři měsíce.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Normálně chodí na rehabilitaci. Možná mu dáme nějaký konzervativní plán přípravy. Teď dělá některé cviky třeba v bazénu. Nebo nějaké zvedací cviky, pochopitelně ne takové, při kterých by něco zvedal rameny. Hlavně maká na co nejlepší pohyblivosti,“ prozradil v sobotu generální manažer Oilers Peter Chiarelli.
Osmnáctiletý McDavid se připravuje v Torontu a se svými spoluhráči se potká dnes, protože Oilers budou hrát zápas proti domácím Maple Leafs v hale Air Canada Centre.
Příchod talentovaného útočníka do NHL byl pod bedlivým dohledem fanoušků, kteří měli obrovská očekávání. Do svého zranění stihl McDavid 13 zápasů, ve kterých nasbíral 12 bodů za pět branek a sedm asistencí.
„Cítí se teď dobře. Podstupuje léčbu a pracuje na různých věcech,“ řekl hráčův agent Jeff Jackson. „Patří mezi sportovce, kteří jsou zodpovědní a dělají všechno na 100 procent. Chce být zpátky, co nejdříve to bude možné. Nesnáší se na hokej jen dívat v televizi, chce být na ledě se spoluhráči hned, jak to půjde,“ dodal.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -