- Reklama -

Montreal pokračuje v krasojízdě. Brankově znovu přispěli Fleischmann s Plekancem

- Reklama -

Souboj brankářských velikánů se konal v Montrealu. Carey Price proti Henriku Lundqvistovi, to jsou těžké kalibry. Radoval se nakonec gólman Montrealu. Price lapil 25 puků, vychytal nulu a stanovil nový klubový rekord Montrealu pátou výhrou v řadě od začátku sezóny. Lundqvist pochytal sice o čtyři puky víc, ale k výhře svůj celek nedotlačil.¨


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Výkon Canadiens je o to úchvatnější, že první čtyři výhry byly zaznamenány na tripu. Habs hráli všechny čtyři zápasy venku a ani v jednom nepotřebovali na své vítězství prodloužení. Ve čtvrtek se poprvé v této sezóně představili doma a utkání zvládli hladce 3:0.
„Máme sebevědomou partu. Vždycky jsme věřili ve své schopnosti, což se teď vyplácí,“ řekl brankář Habs.
Careyho Price, držitele ceny pro nejlepšího brankáře a nejužitečnějšího hráče minulé sezóny, P. K. Subbana, finalistu Norris Trophy pro nejlepšího beka, a nového kapitána Maxe Paciorettyho odměnili fanoušci při úvodním ceremoniálu a postupném představování hráčů největším potleskem.
„Každý se v téhle partě skvěle baví,“ řekl k atmosféře v týmu Pacioretty. „Lidé se mě ptají na vůdcovství, a jak se cítím… To je věc, za kterou jsem teď opravdu nejšťastnější. Všichni se cítíme dobře ohledně své hry, všichni jsme sebevědomí.“

Price si připsal 35. shutout v kariéře. Recept má hlavně na střelce New York Rangers, které vynuloval posedmé v osmnácti vzájemných utkáních.
„Kdykoli hrajete proti opravdu dobrému týmu, tak víte, že musíte předvést to nejlepší, abyste uspěli. Je to excelentní hokejový klub. Máme pro ně hodně respektu. Oni zřejmě cítí to samé k nám. V budoucnu nás čeká mezi těmito dvěma týmy ještě hodně skvělých hokejových zápasů,“ řekl hlavní hrdina večera.
Trenér hostů byl stručnější. „Vyškolili nás. Je potřeba jim vyslovit uznání. Dali nám lekci v každé oblasti hry,“ komentoval výkony obou týmů Alain Vigneault.

- Reklama -

Pod vývoj utkání se vedle brankáře domácích významně zapsal také Tomáš Fleischmann. Český útočník, který si vybojoval smlouvu až v přípravném kempu, otevřel ve 29. minutě skóre, když dorazil střelu Davida Desharnaise. Dvě minuty před koncem utkání si pak připsal druhou asistenci na gólu Dále Weise. Na konečných 3:0 uzavřel skóre trefou do prázdné brány v závěru Tomáš Plekanec.
Pro Tomáše Fleischmanna to byl už druhý zásah v dosavadních pěti utkáních sezóny (dohromady 2+1), Tomáš Plekanec skóroval počtvrté a s bilancí 4+0 je v týmové produktivitě druhý za Maxem Paciorettym (4+2).
„Góly obvykle neslavím, ale tentokrát mě těch dvacet tisíc lidí opravdu rozhýbalo,“ řekl k radosti po vstřelené brance Tomáš Fleischmann.

Carey Price likviduje velkou střeleckou příležitost kanonýra Ricka Nashe

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -