- Reklama -

Musíme zlepšit první dvě třetiny, varuje navzdory další výhře Devils Jágr

- Reklama -

New Jersey nehraje v posledních zápasech dobře, o to víc může být trenér Pete DeBoer rád, že se jeho týmu podařilo vyhrát dva zápasy v řadě. Podruhé za sebou přitom vkročili Devils do utkání vlažně, podruhé však urvali vítězství bojovností a vůlí. V sobotním domácím duelu s Columbusem prohrávali 0:1, pak 1:2, aby nakonec dotáhli zápas k výsledku 3:2.
Vydřená výhra tak navázala na dva dny starý těsný triumf nad Winnipegem, kde srovnávali Ďáblové až ve třetí třetině a o vítězství rozhodli v samostatných nájezdech. Přerušili tím nekonečnou sérii penaltových nezdarů. Výkony z úvodů zápasů ale nepřestávají hráče New Jersey znepokojovat.
„Věc, ze které šílím, je, že nehrajeme dobře v prvních dvou třetinách,“ zlobil se na sebe i spoluhráče Jaromír Jágr, jenž asistoval u branky Adama Henriquea. „Neusnadňujeme si to, nehrajeme dobře a chlapi začínají být frustrovaní. Můžeme si to udělat mnohem snazší a daleko víc si všechno užít, kdybychom hráli správným způsobem.“
„Když se předpokládá, že budeme hrát kombinačně, jen nahodíme puk. Když se čeká, že to nahodíme, zase kombinujeme. Takže musíme hrát to správné ve správný okamžik,“ vybídl své spoluhráče nejzkušenější muž NHL.
Na těsných výhrách se dá najít i pozitivum. Například to, že mužstvo maká až do konce. „Bylo to ošklivé, ale v 82 zápasovém kalendáři najdete takových zápasů celou řadu,“ uklidňoval se trenér DeBoer. „Před rokem bychom tak akorát našli cestu, jak utkání ztratit, takže hlavní jsou dva body proti diviznímu rivalovi.“
Hosté otevřeli skóre už na začátku druhé minuty. V prostřední třetině potvrdil opět svou šikovnost Kladeňák Marek Židlický, který přesnou ranou v přesilovce srovnal na 1:1. Osm minut nato se soupeř po pěkné kombinaci dostal zásluhou Foligna znovu do vedení.
Pak ukázal svou šikovnost další odchovanec kladenské hokejové školy. Po dlouhé strkanici a dorážení před brankářem Fosrbergem vyškrábl Jaromír Jágr kotouč pro Adama Henriquea, který lehce přehodil ležícího gólmana. Rozhodující trefu zajistil v polovině třetího dějství ranou od modré čáry obránce Adam Larsson. Druhou asistenci si připsal Patrik Eliáš.
„Dostali jsme se podruhé z nepříznivého stavu po dvou třetinách, rád bych nás ale viděl předvádět tuhle hru celých šedesát minut,“ řekl brankář Devils Schneider. „S nasazením, které jsme předváděli ve třetí třetině, potřebujeme hrát celé utkání.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -