- Reklama -

Nadace Jakuba Voráčka: Členové eReS týmu se potkali s hokejisty reprezentace v Síni slávy

- Reklama -

Hokejista Jakub Voráček, který bude již brzy reprezentovat Českou republiku na Světovém poháru v kanadském Torontu, se v úterý potkal se členy eReS týmu ČR. Spolu se svojí sestrou Petrou Klausovou je pozvali na trénink reprezentace do O2 arény a následně do Síně slávy ledního hokeje. Toto exkluzivní setkání se uskutečnilo díky podpoře Českého svazu ledního hokeje.
Jakub je týmový hráč, což dokazuje nejen v klubu NHL Philadelphia Flyers, ale i v reprezentaci. „Odmalička jsem v týmu hokejovém, takže mi připadá přirozené a správné, že jsem také členem týmu na podporu lidí s roztroušenou sklerózou, jehož spoluzakladatelem je naše nadace. A skvělý je, že členství přijali i další kluci a mí kamarádi – Ondřej Pavelec, Radko Gudas, Michal Neuvirth a další. I díky těmto jménům hokej pomůže zviditelnit problémy lidí s RS,“ říká Voráček.


Bude vás zajímat:


eReS tým ČR představila další spoluzakladatelka a zároveň pacientka s RS Petra Klausová na konci května 2016. Členství v týmu není ale určeno jen pacientům, jejich rodinám a přátelům, je otevřeno i pro odbornou veřejnost a pro každého, koho téma RS zajímá, chce se zapojit, chce pomoci zlepšit kvalitu života lidí s RS.
Členství v eReS týmu ČR přijala i řada osobností, které za rok fungování Nadace Jakuba Voráčka podpořily její aktivity. Mezi členy tak bylo možné na akci potkat například České Miss Gabrielu Kratochvílovou, Moniku Leovou, Terezu Skoumalovou, Nikolu Buranskou a další. Členy eReS týmu v Síni slávy pozdravili také Ondřej Pavlát, Radek Pastrňák, Petr Mrázek a Michal Neuvirth. Ondra Pavelec a kapitán reprezentace Tomáš Plekanec se aktivně zapojili a se členy eReS týmu si zastříleli na branku na trenažerech. Neodolal ani Jakub Voráček a také se přidal.
Už samotná účast na tréninku byla pro mnohé velkým zážitkem. „Snažím se v životě brát všechno pozitivně. Jenže na tom, že mám roztroušenou sklerózu, se něco dobrého těžce hledá. Dnes ale vím, že díky RS jsem se dostal sem a můžu sledovat naši reprezentaci při přípravě, je to úžasné. Takže přeci jen je na RS něco pozitivního,“ říká s úsměvem pan Roman Kvapil v hledišti O2 arény.


kompletní fotogalerii ze setkání najdete zde…
„Tým pomalinku roste a věříme, že mimo jiné i díky spolupráci s RS centry bude dále růst, aby ten společný hlas byl silný. Moc mě těší, jak se lidé sami hlásí. Chtěli jsme těm prvním poděkovat a využít toho, že je Kuba výjimečně v Praze i v září, a zároveň jsme díky vstřícnosti ČSLH mohli vzít členy na trénink a na setkání s hokejisty do Síně slávy,“ vysvětluje Petra Klausová, proč s Jakubem pozvali eReS tým na trénink týmu české reprezentace.
V TÝMU JSME SILNĚJŠÍ
eReS tým ČR je organizace na podporu pacientů s roztroušenou sklerózou (RS). Když Jakub Voráček a jeho sestra Petra Klausová v září 2015 představili veřejnosti nově založenou Nadaci Jakuba Voráčka, velmi příjemně je překvapila vlna sympatií a podpory od lidí, kteří psali a nabízeli pomoc, ptali se, jak se můžou zapojit.
O problematice RS se u nás stále moc nemluví, chybí informace veřejnosti i těm, kteří s RS musí žít. A protože se na nadaci kromě těch, kteří pomoc a podporu nabízejí, obracejí také ti, kteří se ptají například na sociální nebo zdravotní poradenství a svěřují se svými problémy v práci, nebo tím, jak diagnózu tají, řekli jsme si, že tu chybí prostor, kde všichni tito lidé spolu můžou komunikovat. A že v České republice chybí silný hlas, který by pomohl prosadit práva pacientů s RS a zlepšit jejich léčbu, a tím i život. Chybí hrazená komplexní rehabilitace, chybí hrazená symptomatická léčba, chybí prostředky, aby lidé, kteří potřebují přejít na biologickou léčbu, ji dostali včas. Později jim už nepomůže.
Cíle eReS týmu ČR:
Zlepšit kvalitu života pacientů s RS v České republice.
Reprezentovat pacienty s diagnózou RS, jejich rodiny, přátele a sympatizanty.
Dosáhnout dostupnosti léčby pro všechny pacienty s RS.
Dosáhnout dostupnosti komplexní rehabilitace pro všechny pacienty s RS.
Podpořit efektivně výzkum RS.
Řešit problém zaměstnavatelnosti pacientů s RS.
Zajistit ucelený a komplexní program pro nově diagnostikované pacienty s RS.
Provádět soustavný lobbing v Parlamentu ČR s cílem zlepšit podmínky pacientů s RS.
Realizovat informační a mediální kampaně pro veřejnost i pacienty – co je RS, škodlivost kouření pro pacienty, potřeba zdravého životního stylu, cvičení a psychohygieny.
Získávat prostřednictvím fundraisingu finanční prostředky na zajištění potřeb pacientů.
Členská přihláška eReS tým ČR je k dispozici online na www.erestymcr.cz Kontakt: info@erestymcr.cz
Členský poplatek: dobrovolný
Více informací o nadaci: www.nadacejakubavoracka.cz
Pro více informací prosím kontaktujte:
Tereza Typoltová
PR & Mkt manažer
Nadace Jakuba Voráčka
e-mail: tereza.typoltova@nadacejakubavoracka.cz
tel.: +420 777 165 975

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -