- Reklama -

Navázat na loňský postup, přeje si kapitán Jets Andrew Ladd

- Reklama -

V nedávno skončeném ročníku se poprvé od přestěhování z Atlanty probojovali do play off. Co na tom, že hned v prvním kole vypadli s Anaheimem, aniž by získali jediné vítězství? Kapitán Winnipegu Andrew Ladd věří, že když se se svými spoluhráči dokázal překročit metu úspěšnosti v sezóně, v níž Tryskáče postihly mnohé trable, zvládnou to stejně dobře i příště.
„Nejprve jsme samozřejmě byli zklamaní, že jsme mohli dokázat víc, ale když jsme si potom sedli a ohlédli se, čím jsme si prošli… V jednu chvíli nám chyběli všichni čtyři elitní obránci, v Evanderu Kaneovi jsme přišli o špičkového útočníka, přišli noví kluci, ale my nikdy neztratili tah na branku. To si ze sezóny odneseme, jak jsme se dokázali vypořádat s nepřízní osudu,“ říká Ladd v rozhovoru pro oficiální stránky nhl.com.

Do play off se v Západní konferenci dostali jako poslední postupující, kdyby se všechna ligová mužstva srovnala do jedné tabulky, patřila by Tryskáčům čtrnáctá příčka. Svěřenci Paula Maurice ovšem stejně hrdě hledí na pořadí seřazené podle počtu inkasovaných branek, kde jsou dokonce devátí.
Za zlepšenými výkony v defenzívě je podle Ladda nutno hledat právě kouče, který k mužstvu přišel v lednu 2014 místo propuštěného Claudea Noela.
„Když přišel Paul, obrátily se věci k lepšímu. Lépe jsme chápali, na jaké úrovni musíme každý večer zabojovat. Kluci přišli loni do kempu nadšení, čeho jsme s touhle partou schopni dosáhnout, a od té doby jejich nadšení rostlo. A já jsem nadšený z toho, co nás teď čeká,“ prozradí lídr Winnipegu.
Bohatší o zkušenosti z vyřazovacích bojů chtějí Tryskáči zaútočit na vyšší cíle. „Každá zkušenost se počítá, ať dobrá či špatná,“ tvrdí Andrew Ladd. „My měli spoustu kluků, kteří nikdy nezažili play off. Ať už to byl Mark Scheifele, který se musel potýkat s Ryanem Keslerem, nebo Adam Lowry, jenž měl stejnou úlohu v domácích zápasech, získat takovéhle zkušenosti se vyplatilo.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -