- Reklama -

NHL míří do Prahy. Víme, kde koupit lístky!

- Reklama -

NHL se vrací do Česka! Nejslavnější hokejová soutěž na světě se představí v Praze již tento podzim v rámci NHL Global Series 2024 dvojicí zápasů mezi Buffalo Sabres a New Jersey Devils v pátek 4. října a v sobotu 5. října v O2 Areně! Následně se 1. a 2. listopadu se Global Series ukáže také ve Finsku, když se 1. a 2. listopadu utkají v areně v Tampere utkají Dallas Stars a Florida Panthers.

Utkání v Praze budou mít o to pikantnější příchuť, jelikož se bude jednat o zahájení základní části sezony 2024/2025. Ještě předtím se Buffalo utká v rámci tréninkového kempu s Red Bull Mnichov u příležitosti otevření zbrusu nové domácí haly SAP Garden. Sabres a Devils zahájí základní část sezóny 2024/2025 dvojicí zápasů v Praze v O2 Areně v pátek 4. října a v sobotu 5. října.

Vstupenky a zápasy v Praze mezi Buffalo Sabres a New Jersey Devils se začnou prodávat ve čtvrtek 21. března v 10 hodin středoevropského času na TÉTO ADRESE.

Čeští fanoušci se mohou těšit i na české zastoupení! Za Devils se domů vrátí Ondřej Palát a Tomáš Nosek, za Buffalo Sabres pak Lukáš Rousek, pro kterého to bude obzvlášť pikantní návrat, jelikož se vrátí domů a to doslova. Právě v O2 Areně totiž mezi roky 2017 a 2021 odehrál celkem 161 zápasů v dresu pražské Sparty Praha.

„S Tampou jsem už byl ve Stockholmu a viděl jsem, jak moc to znamená pro Victora Hedmana, mého dobrého kamaráda. Takže jsem si vždycky říkal, že by bylo super hrát v Česku NHL, kde mě uvidí rodina, kamarádi, a prostě zažít ten pocit, že hraju NHL v Praze,“ říká o zápasech v Praze Ondřej Palát z New Jersey.

- Reklama -

„Je to krása mít hned dva zápasy v rodné zemi. Je to perfektní. Uvidí mě hrát rodina i přátelé. Bude to super zážitek. Praha je navíc krásné město, jedno z nejkrásnějších na světě, plné historie. Je to podle mě výhra pro všechny, že se bude hrát právě tady,“ dodává Palátův spoluhráč z Devils Tomáš Nosek.

Letos to bude již pojedenácté, kdy NHL přicestuje do Evropy, aby zde odehrála zápasy základní části. Dosud se z předchozích 42 zápasů základní části NHL odehraných mimo Severní Ameriku sedm odehrálo v Česku, všechny v pražské O2 areně. Dva zápasy v Tampere v této sezóně budou třetím a čtvrtým zápasem, které se odehrají v Nokia Areně v tomto městě, a desátým a jedenáctým ve Finsku.

NHL Global Series 2024 bude konkrétně pro Dallas Stars první zkušeností s hraním zápasů základní části mimo Severní Ameriku a stanou se tak 27. klubem, který se takových zápasů zúčastní. Pro New Jersey Devils to bude druhá cesta do zámoří na zápasy základní části a pro Sabres a Panthers třetí taková cesta

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -