- Reklama -

NHL obchází strašák dopingu. Padl další tvrdý trest

- Reklama -

Obránce Arizony Jarred Tinordi byl potrestán zákazem startu ve dvaceti utkáních za prokázaný doping. Po dobu jeho suspendace nebude Tinordimu vyplácena mzda a navíc se musí zapojit do odvykacího programu NHL/NHLPA. Ve stanovisku ligy se uvádí, že Tinordi užil blíže nespecifikovanou látku zvyšující výkonnost.
„Naprosto přijímám zodpovědnost za tento čin. Jako profesionální hráč si mám hlídat, co přímá moje tělo. Budu tvrdě makat, abych se z této situace poučil a vrátil se silnější,“ uvedl Tinordi v prohlášení zveřejněném hráčskou asociací.
Čtyřiadvacetiletý bek, jehož otcem je bývalý známý obránce Capitals Mark Tinordi, začal sezónu v Montrealu a několik utkání působil i na farmě St. John’s v AHL.
Slavná zámořská soutěž se v tomto ročníku nepotýká s dopingovým proviněním poprvé. Na konci ledna dostal za podobný prohřešek sedmatřicetiletý anaheimský útočník Shawn Horcoff stejný trest (o případu čtěte ZDE).
Titulní foto: Mark Goldman/Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -