- Reklama -

Niemi s Hertlem dovedli Sharks k vítězství. Střelecky se prosadili také Pastrňák a Nestrašil, Jágr dvakrát asistoval

- Reklama -

Čtvrteční hokejové klání na ledě SAP Center vyšlo lépe San Jose, které zvítězilo nad Nashvillem 2:0. Hlavními strůjci triumfu Sharks se stali Antti Niemi a Tomáš Hertl. Vynikající výkon předvedl především Niemi. Finský gólman zneškodnil všech 35 střel, přispal si páté čisté konto v ročníku a byl vyhlášen nejlepším hráčem duelu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ocenění pro druhou hvězdu večera si vysloužil Hertl, jenž měl prsty v obou brankách svého týmu. Český forvard nejprve v 37. minutě v přesilovce svou jedenáctou brankou v sezóně otevřel skóre utkání a ukončil tak svůj třináctizápasový střelecký půst. V poslední minutě pak Hertl asistoval u trefy Tommyho Wingelse, který pojistil úspěch domácích gólem do prázdné branky při power play soupeře.
Včerejší program National Hockey League nabídl jedenáct zápasů, z našich krajanů se v něm střelecky prosadili ještě David Pastrňák a Andrej Nestrašil.
Prvně jmenovaný se v 8. minutě postaral o úvodní branku utkání mezi Bostonem a Tampou Bay, když po přihrávce Ryana Spoonera zakončil nájezd dva na jednoho. Puk se do branky dostal od jeho brusle. Rozhodčí tak museli konzultovat inkriminovaný moment na videu a nakonec rozhodli, že se jednalo o regulérní gól.
Po 65 minutách skončilo utkání nerozhodně 3:3, rozhodnout musely až nájezdy. I když Pastrňák svůj pokus neproměnil, bonusový bod nakonec uzmuli Bruins. Amerického gólmana Bena Bishopa totiž překonali Patrice Bergeron a Brad Marchand, na druhé straně Tuukka Rask vychytal Nikitu Kučerova i Jonathana Drouina. Medvědi ukončili mizérii v nájezdech po sedmi utkáních, která se v rozstřelu rozhodovala. Naposledy uspěli 21. listopadu v Columbusu.
Kari Lehtonen ve svém jubilejním 500. utkání v základní části soutěže vychytal vítězství Dallasu na ledě Caroliny 5:3, když zneškodnil 15 z 18 střel. Největší nebezpečí mu hrozilo po akcích Victora Raska, švédský útočník vstřelil jednu branku a na dvě další přihrál. Jedním ze tří Hurikánů, kteří dokázali finského brankáře překonat, byl i český centr Andrej Nestrašil, který v 54. minutě snižoval na 2:4. Nejproduktivnějšími hráči Stars se stali Alex Goligoski, Patrick Eaves a Cody Eakin (všichni 1+1).
Útočníci Jaromír Jágr a Jonathan Huberdeau přispěli dvěma asistencemi k výhře Floridy 4:2 nad Winnipegem. Zmíněná dvojice nejprve připravila střeleckou parketu pro Brada Boyese, jenž v 38. minutě zužitkoval přesilovou hru a poslal Pantery do vedení 2:1, a v čase 56:07 si oba borci připsali asistenci u rozdílové trefy Aleksandera Barkova. Druhá přihrávka Huberdeaua byla jeho 100. bodem (34+66) v NHL. Všichni jmenovaní hráči Panthers byli vyhlášeni hvězdami zápasu. U druhé branky Jets asistovali Jiří Tlustý a Michael Frolík, posledně jmenovaný bodoval v osmi zápasech v řadě (5+3).
Další vydařený zápas má za sebou Andrew Hammond, který dovedl Ottawu k cenné výhře 5:2 na ledě Montrealu. Kanadský gólman zastavil 27 puků a novináři ho zvolili druhou hvězdou večera. Hammond si tak v devíti zápasech v NHL připsal osmou výhru, v každém utkání inkasoval maximálně dvě branky, což se v minulosti povedlo jen třem brankářům. Naposledy to dokázal Frank Brimsek v sezóně 1938-39.
Obě branky Canadiens vstřelili Max Pacioretty, který se prosadil v rozmezí 131 sekund mezi 7. a 9. minutou. První vsítil při vlastním oslabení, druhou v přesilovce. Pak ale Hammond zavřel „krám“ a Senators skóre otočili ve svůj prospěch. Dvěma góly a jednou asistencí se o triumf Sens přičinil Erik Karlsson, Milan Michálek si vylepšil letošní statistiky o dvě přihrávky.
Ken Hitchcock se posouvá historickou tabulkou nejúspěšnějších trenérů NHL. Kouč St. Louis se stal ve čtvrtek po výhře Blues nad Philadelphií čtvrtým mužem, který vstoupil do klubu sedmistovkařů. Domácí se na výhru hodně nadřeli. Po šedesáti minutách svítil na ukazateli skóre stále stav 0:0. Nic se nezměnilo ani po prodloužení.
Rozhodnout tedy musely až samostatné nájezdy, ve kterých se za St. Louis trefil penaltový specialista T.J. Oshie a Vladimir Tarasenko, na straně hostů selhali Jakub Voráček a Wayne Simmonds. Brankář Brian Elliott se mohl radovat z dvacáté vychytané nuly v dresu Blues. Dosavadní držitel klubového rekordu Jaroslav Halák dosáhl této úrovně ve 159. zápase, Elliott to svedl ve 131. utkání.
Jarome Iginla přispěl gólem a v penaltovém rozstřelu i proměněným nájezdem k výhře Colorada 2:1 nad New Jersey. Ovšem nejlepším hráčem večera se stal uzdravený Semjon Varlamov. Ruský gólman, který kvůli zranění třísla vynechal úterní duel s Los Angeles, předvedl 23 bezchybných zákroků. Recept na něj našel pouze Andy Greene a v penaltové loterii také Jacob Josefson, Coryho Schneidera překonal kromě Iginly i Ryan O’Reilly.
Hokejisté Pittsburghu ztratili v domácím utkání s Edmontonem čtyřbrankový náskok, nakonec však zvítězili 6:4. Tučňáci vedli ve 22. minutě už 4:0, dvakrát se trefil Brandon Sutter, gólmana Oilers Bena Scrivense vyhnali na střídačku i David Perron se Sidneym Crosbym (1+2). V tu chvíli se zdálo, že je o vítězi zápasu rozhodnuto, do konce druhé třetiny ale snížili Anton Lander a Jordan Eberle a góly Benoita Pouliota a Dereka Roye v úvodních deseti minutách třetího dějství Oilers vyrovnali. O výhře Pens tak rozhodl až Steve Downie, který překonal Richarda Bachmana v čase 54:38. O 66 sekund později přidal pojistku Patric Hörnqvist.
Na překvapivé výhře Columbusu 3:1 v Detroitu se jednačtyřiceti zákroky podílel Sergej Bobrovskij. Nulu na jeho kontě umazal v 8. minutě Justin Abdelkader, který potrestal vyloučení Lukea Adama a poslal Red Wings do vedení 1:0. Hosté otočili zápas trefami Fjodora Tjutina, Scotta Hartnella a Cama Atkinsona.
Chicago vydřelo v Glendale těsnou výhru 2:1. Rozdílový gól vsítil v 53. minutě Brad Richards. Kanadský centr tak zaznamenal jubilejní 900. bod v základní části NHL. Bývalý hokejista Tampy Bay, Dallasu a NY Rangers odehrál v soutěži 1045 utkání, vstřelil 285 branek a na 614 dalších přihrál. Coyotes dohrávali zápas bez klíčového zadáka Olivera Ekmana-Larssona, který se zranil při střetu s Joakimem Nordströmem.
Další důležitý krok v cestě za postupem do play off učinili Králové z Los Angeles, kteří zvítězili ve Vancouveru 4:0. Na páté čisté konto v ročníku potřeboval Jonathan Quick 19 zákroků, o branky Kings se postarali Tyler Toffoli, Justin Williams, Anže Kopitar a Marián Gáborík. Los Angeles se tak v Západní konferenci propracovalo do elitní osmičky, kde má jednobodový náskok před devátým Winnipegem.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -