- Reklama -

Oilers se loučili s Colbym Cavem. Bylo těžké dnes myslet na hokej, prohlásil McDavid

- Reklama -

Pro hráče Edmontonu byla sobota těžkým, přetěžkým dnem. Dopoledne se oficiálně loučili s Colbym Cavem, svým zesnulým spoluhráčem, kamarádem, parťákem. Cave zemřel před rokem, 11. dubna 2020, ve věku 25 let na následky krvácení do mozku.

Kvůli pandemii koronaviru dosud neproběhl oficiální pohřeb. Na ten došlo až v sobotu a v Rogers Place se na akci s názvem  „Celebration of Life“ na bývalého hráče Oilers, Bruins či juniorského Swift Current Broncos vzpomínalo. Přímo v budově byla přítomna dvacítka hostů, přenos byl ale vysílán online do světa.

Colbyho rodina poprosila, aby lidé namísto květin raději věnovali příspěvek nadaci Colby Cave Memorial Fund. Ta byla zřízena ve jménu zesnulého hokejisty, pomáhá financovat komunitní programy a zaměřuje se také na téma mentálního zdraví.

„Obejměte svou manželku, svého manžela. Řekněte jim, že je milujete. Žijte každý moment naplno. My jsme si plánovali společnou budoucnost a mysleli si, že máme na všechno tolik času. Kdyby mi někdo řekl, že devět měsíců od svatby budu vdovou, utíkala bych tou svatební uličkou ještě rychleji,“ řekla se slzami v očích Emily Cave.

- Reklama -

„Colbs byl jedním z nejúžasnějších lidí, jaké jsem kdy potkal. Neuplyne ani den, abychom si na něj nevzpomněl. V kabině pořád cítíme jeho přítomnost,“ prohlásil útočník Patrick Russell, který s Cavem strávil společný čas v týmu Oilers i na farmě v AHL.

. „Jeho jméno nelze vyslovit nahlas bez toho, abyste měli úsměv na tváři. On se smál pořád, tvrdě makal, a především se fantasticky zajímal o druhé. Svět by byl lepší, kdybychom všichni byli jako Colby,“ dodal Russell.

Každý, kdo Cavea poznal, se shoduje, že tenhle mladý muž původem z provincie Saskatchewan byl nesmírně oblíbený a laskavý člověk. Když na začátku loňského dubna obletěla svět zpráva, že v nemocnici bojuje o život, hokejový svět zůstal v šoku a modlil se za mladého hráče, manžela, člověka. Dobré zprávy bohužel nakonec nepřišly.

Není divu, že hráči Oilers byli po sledování obřadu ve večerním utkání proti rivalovi z Calgary myšlenkami jinde. Výsledek podle toho vypadal, Plameny je smetly 5:0. Kapitán Oilers Connor McDavid nechtěl bídný výkon omlouvat, ale po utkání bylo vidět, že nebyl zrovna nadšený z toho, že musel se spoluhráči do zápasu nastoupit.

„Náš výkon dnes zkrátka nebyl dost dobrý. Ale žádáte toho po nás hodně, když chcete, abychom sledovali rozloučení s naším kamarádem, viděli, čím si prochází jeho rodina, a pak od nás očekáváte maximální výkon. Dnešek byl celý o Colbym. Opravdu nevím, co tím liga myslela,“ prohlásil jindy spíše zdrženlivý a diplomatický McDavid. „Opravdu se nechci vymlouvat, ale byl to pro nás hodně těžký den,“ dodal.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -