- Reklama -

Pavelec téměř bez chyby, Vrbata pečetil výhru Canucks

- Reklama -

Několikrát v sezóně už byl Ondřej Pavelec terčem kritiky, v neděli si ale fanoušci Winnipegu na jeho výkon nemohli stěžovat. Český gólman pustil za svoje záda pouze jeden ze 23 kotoučů vystřelených hokejisty Colorada a výrazným způsobem se tak přičinil o teprve třetí vítězství Jets v novém ročníku. Na pouť po soupeřových kluzištích, kde odehrají devět z jedenácti následujících utkání, budou takovéhle povzbuzení určitě potřebovat.
Pavelec byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, nejvíce hlasů od novinářů získal kapitán Tryskáčů Andrew Ladd. V sedmé minutě po akci rozehrané Michaelem Frolíkem otevřel skóre, 25 sekund před koncem prodloužení tečoval jeho nahození za Varlamovova záda Bryan Little.
Třemi góly v rozmezí 107 sekund naznačili v závěru druhé třetiny Canucks soupeřům z Washingtonu, že jim body přepustit nenechají. U prvního, jenž padl při přesilovce, asistoval Henriku Sedinovi Radim Vrbata. Český útočník ještě minutu před sirénou při další početní výhodě, ovšem také při power play Capitals, sám svým gólem pojistil vítězství 4:2.
Vrbata se mohl zapsat mezi střelce už po třiceti sekundách, ale při brejku ztratil kotouč z hole. Za svoji aktivitu po devatenáct minut čistého času, které strávil mezi mantinely, byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Washington poprvé v sezóně povolil protivníkům více než třicet střel na bránu, kterou tentokrát střežil Justin Peters.
Milan Michálek byl jediným úspěšným zakončovatelem Ottawy, která zavítala do Chicaga. Scotta Darlinga, jenž si v kleci Jestřábů odbyl úspěšnou premiéru v NHL, překonal v polovině zápasu při oslabení po nezištné přihrávce Alexe Chiassona. Darling, který byl sice před sedmi lety draftován Phoenixem, ale smlouvu s Blackhawks podepsal jako volný hráč, zbylých 32 střel hostů z kanadské metropole pochytal.
Další přesilovka už mužům v červeném vyšla podle představ, ve 34.  minutě mířil do černého Brent Seabrook. V kombinaci s Toewsovým gólem z počátku třetiny to stačilo na těsnou výhru 2:1. Asistencí u kapitánovy branky zaokrouhlil Patrick Kane svůj účet v NHL na 500 bodů.
Pět bitek, osm osobních trestů (z toho jeden do konce utkání) – takový je účet kalifornského derby mezi Anaheimem a San Jose. Na seznamu rváčů najdeme i dvě hlavní ofenzivní hvězdy Kačerů Coreyho Perryho a Ryana Getzlafa, k nevelké radosti trenéra Boudreaua.
Hráči Ducks si účastí v pěstních soubojích vybíjeli frustraci z první porážky po sedmi vydařených zápasech. Žraloci jim nadělili čtyři puky do sítě, u poslední branky z 52. minuty asistoval Tomáš Hertl. Antti Niemi naopak držel čisté konto až do 55. minuty, kdy ho při početní výhodě překonal Matt Beleskey.
V odpoledním utkání dovedli obhájci titulu z Los Angeles do zdárného cíle svoji snahu o stoprocentní bodovou bilanci z úvodních šesti domácích představení – šestkrát za sebou se jim to dosud v klubové historii nepovedlo. Při posledním kroku, v němž se jim snažil zabránit Columbus, se mohli opřít o tradiční přispěvatele ze „sedmdesátkové řady“, kteří dohromady posbírali deset bodů.
Tyler Toffoli se na výhře 5:2 podílel brankou a třemi asistencemi, Jeff Carter zrovna tak, Tanner Pearson si připsal dvě nahrávky. V brankově bohatém závěru prostředního dějství získali Kings mírný náskok, ve druhé polovině poslední třetiny ho zpevnili dalšími dvěma trefami.

Příští zápas v TV: Edmonton – Montreal, po/út 27. října, 2:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -