- Reklama -

Pavelski se vyjádřil ke kruciálnímu zákroku: Na pět minut to nebylo

- Reklama -

Kapitán San Jose Joe Pavelski, který utrpěl v sedmém zápase prvního kola zranění hlavy, je znovu na bruslích. Zkušený útočník ještě nemá stanoven termín návratu, s týmem ale vycestuje k šestému klání série proti Coloradu.
„Určitě se k návratu blížím. Cítím, že jsem k němu blíž a blíž. V posledních čtyřech až pěti dnech se všechno zlepšovalo,“ řekl Pavelski v neděli novinářům. „Už jsem schopný i trénovat, procházet tréninkovými jednotkami a bruslit.“

Lídra Sharks vyřadila ze hry kolize s Codym Eakinem a Paulem Stastnym, po níž následoval kontroverzní pětiminutový trest pro Eakina. Opakované záběry ale prokázaly, že se forvard Golden Knights nedopustil žádného kontaktu, jenž by si takto přísný verdikt vysloužil.
San Jose dokázalo chybného rozhodnutí sudích dokonale využít, když během dlouhé přesilovky vstřelilo čtyři branky, obrátilo stav utkání z 0:3 na 4:3 a v následném prodloužení postoupilo do další fáze vyřazovacích bojů (video ZDE).

Nyní se k situaci vyjádřila i oběť. „Bylo to na pět minut? Ne. Jsem šťastný, že rozhodčí takto rozhodli? Ano,“ cituje Pavelského upřímná slova Eric Francis ze stanice Sportsnet.
Jeho tým nyní vede v sérii proti Avalanche 3:2 na zápasy a v pondělí může soupeře vyřadit.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -