- Reklama -

Přesilovky si za rámeček nedáme, ví Krejčí. Bostonu se nedaří ani jinde

- Reklama -

Až do včerejška byli Bruins posledním týmem, který v této sezóně ještě neinkasoval při vlastní přesilovce – než jim protivníci z Dallasu ujeli v oslabení hned dvakrát během třinácti minut. Bostonské hokejisty ale mnohem víc trápil fakt, že své početní výhody nedokážou přetavit v góly.
„Ledabyle sehrané, odfláklé, strašně měkké, prostě velké zklamání,“ všechna tato slova použil trenér Claude Julien, když hodnotil tři úterní neproměněné příležitosti.
David Krejčí, šéf jedné ze speciálních formací, se nebojí ještě ostřejšího vyjádření. „Stojí to za prd. To je jediné, co k tomu můžu říci. Makáme na tom při trénincích, ale nedaří se nám, proto jsme tam, kde jsme,“ posteskne si český útočník.
V lednu Medvědi ze dvanácti zápasů uspěli v osmi případech, další tři dovedli alespoň do prodloužení. Na konci měsíce byli sice v Atlantické divizi stále jen čtvrtí, ale na nepostupové příčky na východě měli sedmibodový náskok. Potom se ale cosi zlomilo, v únoru vyhráli zatím jen jedno ze čtyř utkání a rezerva je už jen čtyřbodová. Pátá Florida má navíc dva zápasy k dobru.

„Nemáme tu teď dost kluků, kteří by byli schopní vyhrávat. Sice se nám podařilo porazit Islanders, ale táhne se to s námi už aspoň čtyři zápasy. Málokomu se daří, většina hraje dost průměrně na to, co od nich očekáváme,“ krčí bezmocně rameny kouč Julien.
„Můžete se jich zeptat, až přijdete do šatny,“ nabídne novinářům. „Můžu před ně položit herní plány, můžu toho udělat hodně, ale hrát za ně nemůžu.“
O potížích se zakončením při přesilovkách už byla řeč, Bruins se nicméně s úspěšností blížící se osmnácti procentům pořád ještě drží ve středu startovního pole. Mnohem větším problémem je, že bostonští hokejisté si svojí pasivitou nedokážou na soupeřích ani faul vynutit. Rozhodčí v této sezóně odpískali v jejich prospěch pouze 125 zákroků, což je zdaleka nejnižší číslo v lize. Druzí nejhorší – New Jersey Devils – měli výhodu muže v poli navíc k dispozici 148krát.
„Mám pocit, že hrajeme přesilovky jen na tréninku,“ vzdychne Claude Julien.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Medvědy v příštích dnech čeká náročná zkouška, míří na západ Kanady k duelům s Vancouverem, Calgary a Edmontonem a při návratu domů se staví ještě v St. Louis a v Chicagu. Až se znovu představí před vlastními fanoušky, bude do přestupové uzávěrky chybět pouze týden. Pokud se generální manažer Peter Chiarelli chystá řešit problémy infúzí čerstvé krve, má nejvyšší čas.
„Je před námi těžký trip. Častokrát jste ode mě slyšeli, že není důvod propadat panice, ale jednu věc potřebujeme: probudit se a zjistit, co je nutné udělat. Bude potřeba trochu víc snahy, přidat na důrazu, jít do soubojů se zaujetím – a to momentálně moc kluků nedělá,“ uzavírá Julien rozhovor pro ESPN.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -