- Reklama -

Quebec City a Las Vegas. O NHL se přihlásili dva zájemci

- Reklama -

Po dlouhé roky odmítala NHL potenciální investory, kteří usilovali o přiřazení svého klubu ke třiceti vyvoleným. Až letos v červnu slavná liga všem vzkázala: ano, máme o vás zájem. A s napětím čekala, kolik ženichů se do hokejového manželství pohrne. Nakonec, což je možná pro činovníky NHL určité zklamání, se přihlásili pouze dva.
„Jak už liga oznámila dříve, přihlašovací formuláře byly pro všechny potenciální zájemce zpřístupněny 6. července. Od tohoto data jsme dostali žádosti a odpověděli šestnácti skupinám či osobám. Lhůta pro podání žádostí skončila minulý večer. Můžeme potvrdit, že jsme obdrželi dvě: jednu od Billa Foleyho za klub z Las Vegas a jednu od skupiny Quebecor za klub v Quebec City,“ stojí v oficiálním oznámení, které NHL před pár hodinami vydala.
Seattle, oblast Toronta, Kansas City, Portland – to jsou lokality, o nichž se v nedávné minulosti hovořilo, ale odkud žádná odpověď nepřišla. Někde ještě nemají vyřešenou otázku haly, jinde narážejí na problémy s financováním. Desetimiliónový poplatek za přihlášku, z něhož NHL v případě neúspěšné kandidatury vrátí pouze 8 miliónů, také nejsou zrovna malé peníze.
„Když jsme proces rozšíření zahájili takovýmto způsobem, nebylo naším cílem jen prozkoumat možnost přijetí nových členů, ale také už od počátku odlišit skutečně vážné nabídky (které jsou podložené vlastnictvím arény nebo reálnou šancí na její výstavbu) od těch, kde jde spíš o naděje a ambice. Zjevně mají pouze pan Foley a skupina Quebecor důvěru ve své schopnosti zajistit si halu a vhodné vlastníky, aby pokračovali v tomto procesu,“ pokračuje tiskové prohlášení.
Podání přihlášky je však pouze prvním krokem na cestě za vstupem do National Hockey League a nikdo dvěma nynějším aspirantům nezaručí, že to budou právě oni, na koho se usměje štěstí. NHL neplánuje expanzi dříve než v sezóně 2017-18 a pokud ji nebudou vyhovovat současní zájemci, může za pár měsíců vyhlásit nové výběrové řízení.
„Máme teď v úmyslu zaměřit se výhradně na dvě přijaté nabídky, které byly předloženy v souladu s dříve oznámeným postupem. Proces bude zahrnovat minimálně dvě další fáze, v nichž zájemci předloží další dokumentaci. Nebudeme poskytovat další informace, dokud se nevyskytne něco důležitého, co bude nutné oznámit,“ stojí v závěru prohlášení vydaného ligovým ústředím.
Foto: Nicolas Roberge

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -