- Reklama -

Realizační tým hokejistů New Jersey rozšířil Ryane Clowe

- Reklama -

Novým asistentem trenéra hokejistů New Jersey Johna Hynese se stal Ryane Clowe. Bývalý útočník San Jose, NY Rangers a New Jersey doplní v realizačním týmu Ďáblů asistenty Geoffa Warda, Alaina Nasreddinea a trenéra brankářů Chrise Terreriho.
„Těšíme se na to, až se Ryane připojí k našemu trenérského sboru,“ uvedl pro klubové stránky hlavní kouč Hynes. „Jeho charakter, hráčské zkušenosti, znalost hry a vášeň pro trenérskou práci budou přínosem pro naše hráče i celou organizaci Devils.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Znám pouze Chrise Terreriho, který pracoval pro New Jersey už v době, kdy jsem za ně hrál. Jinak je to tady pro mě všechno nové. Jsem šťastný, že mi Devils dali tuto příležitost,“ sdělil Clowe, který hrál v NHL naposledy v sezóně 2014-15.
Rodákovi ze St. John’s je teprve třiatřicet let, zdravotní problémy mu však nedovolily pokračovat v aktivní kariéře. Clowe se dlouhou dobu potýkal s následky otřesu mozku a v posledních dvou sezónách 2013-15 oblékl dres Devils jen v 56 zápasech (8+22).
„Začal jsem se zotavovat a opět se cítil docela dobře. Doufal jsem, že zase budu moci hrát, ale nešlo to,“ řekl Clowe, jenž 5. července 2013 podepsal s Devils pětiletou smlouvu na 24,25 miliónu dolarů. Kontrakt s průměrným ročním výdělkem 4,85 mil. dolarů vyprší na konci sezóny 2017-18.
Dveře do nejlepší hokejové soutěže světa mu otevřeli zástupci San Jose, kteří ho draftovali v roce 2001 v pátém kole ze 175. pozice. K oporám Sharks patřil důrazný forvard v rozmezí let 2005-13. 2. dubna 2013 ho Žraloci vyměnili do NY Rangers a v létě se pak jako volný agent dohodl na spolupráci s New Jersey.
„Uvědomuji si, že být trenérem je závazek, na který musíte být mentálně opravdu dobře připravení. Hráči se dostanou domů o něco dříve, trenéři to odnáší trochu víc, ale těším se na to. Rok jsem byl bez hokeje a chtěl jsem víc a víc hodin trávit u ledu. Prostě se do toho musím ponořit. Už se nemohu dočkat, až začnu,“ řekl Clowe.
Během deseti sezón odehrál v základní části NHL 491 zápasů, ve kterých si připsal do statistik 309 bodů (112+19). V 70 utkáních play off vstřelil 18 branek a na dalších 28 přihrál. V NHL se Clowe etabloval především jako houževnatý a charakterní hráč s výbornými vůdčími schopnostmi.
Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -