- Reklama -

Rodiče ho přivedli na mizinu, ale Johnson se mstít nehodlá

- Reklama -

Z pěti miliónů dolarů, které mu v této sezóně zaručuje smlouva s Columbusem, toho Jacku Johnsonovi moc nezbyde. Většinu peněz si odnesou věřitelé, kterým musí skládat účty za hýření svých rodičů v předešlých letech. Pokud by u soudů uspěli se svými údajnými nároky všichni, byl byl obránce Modrokabátníků „v mínusu“ 21 mil. dolarů.
Osmadvacetiletý hokejista je v tom prakticky nevinně, ale na otci a matce, kteří si v minulosti jeho jménem brali půjčky a prohospodařili jeho úspory, se hojit nechce. Ono ani není jak.
„Ačkoliv byl Jack Johnson odhodlaný podat žalobu na uznání svých nároků vůči rodičům, nakonec rozumně uznal, že ve sporu nebude pokračovat. Jejich finanční prostředky jsou omezené a výnosy z případného prodeje jejich majetku nepravděpodobné,“ stojí ve zdůvodnění předloženém soudu. „Snaží se vydělat peníze na to, aby vůbec přežili.“
Johnsonův otec si prý naposledy vydělal víc než 100 tisíc dolarů ročně před osmi lety, od té doby činí jeho příjem kolem patnácti tisíc za rok. Živí se stříháním stromů, mytím aut, úklidem odpadu apod. Rovněž matka má jen občasné zdroje příjmů obdobného charakteru.
Ani Jack Johnson si ovšem nemůže vyskakovat, vezmeme-li v úvahu, jaký dluh ho tíží. Hráči NHL dostávají mzdu ve třinácti splátkách každého půl měsíce od října do poloviny dubna, po zbytek roku jsou bez stálého příjmu. Smlouva za pět miliónů tedy zaručí měsíční mzdu cca 770 tisíc. Po odečtení daní, povinných odvodů do rezervního fondu a dalších poplatků (např. za členství v NHLPA) čijí Johnsonův čistý plat asi 340 tisíc dolarů.
„V květnu 2014 jsem se rozhodl finančně úplně odtrhnout od rodičů a začít svůj vlastní život. Utáhl jsem si opasek, přestěhoval se z apartmánu v centru do skromného domu na předměstí. Přestal jsem vydávat peníze za zábavu pro sebe a s přáteli a skončil s cestováním ve volném čase. Začal jsem používat slevové kupóny a vůbec hledat cenově výhodnější nákupy,“ vypočítává Johnson ve spise předloženém konkurznímu soudci, jaká opatření podniká k navýšení svého jmění.
Johnson doufá, že se mu podaří vyjednat si u soudu překvalifikování jeho bankrotu ze stupně 11, kdy by se  musel omezovat po dobu tří až šesti roků, na stupeň 7 v délce přibližně šest měsíců.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -