- Reklama -

Roman Polák bude i nadále Hvězdou

- Reklama -

Obránce Roman Polák, který se mohl stát 1. července nechráněným volným hráčem, prodloužil spolupráci se Stars novou roční smlouvu na 1,75 milionů dolarů.
33letý odchovanec Vítkovic si oproti předešlému kontraktu polepší o 450 tisíc.


„Roman ztělesňuje přesně to, co znamená být profesionálem, a jeho mentorství je pro naše mladé hráče neocenitelné,“ uvedl generální manažer Jim Nill v oficiálním klubovém prohlášení. „Je to týmový hráč, který hraje úžasně fyzicky, což je skvělé pro spoluhráče i trenéry. Jsem nadšeni, že bude i nadále působit u nás.“
Polák odehrál v uplynulém ročníku, jenž byl jeho prvním v Dallasu, 77 utkání a nasbíral v nich devět bodů (1+8). Ve 13 zápasech play-off přidal jednu asistenci.
Defenzivní zadák má za sebou v NHL 13 sezón, ve kterých naskočil za St. Louis, Toronto, San Jose a Dallas do 765 klání s bilancí 26 branek a 110 asistencí. Ve vyřazovacích bojích přidal 71 duelů, v nichž zaznamenal čtyři asistence.
Svou zámořskou kariéru začal Polák na draftu v roce 2004, kdy si jej Blues vybrali v 6. kole jako číslo 180.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -