- Reklama -

Roman Polák – potrestaný za čin, který neprovedl. A pak osvobozený

- Reklama -

Velmi zajímavá věc se stala v úterý obránci Toronta Romanu Polákovi. Něco takového se mu vlastně stalo v NHL poprvé v životě. V utkání s Floridou usedl na trestnou lavici za přestupek, který neprovedl. Naštěstí si to včas uvědomili i rozhodčí a českého beka omilostnili.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Polák byl původně penalizován za vysokou hůl na útočníka Floridy Jonathana Huberdeaua v závěru druhé třetiny. Poté co rozhodčí probrali všechno mezi sebou a podívali se na opakované záběry na kostce nad ledem, rozhodli se vzít svůj verdikt zpět. Video totiž odhalilo, co zasáhlo obličej Huberdeaua a nebyla to Polákova hokejka.
„Po opětovném prohlédnutí situace s ostatními rozhodčími bylo rozhodnuto, že to byl puk, který ho zasáhl do tváře. Proto nemohl padnout trest za vysokou hůl,“ vysvětlil verdikt sudích Kevin Pollock.
Trest byl zrušený a Roman Polák mohl znovu usednout na střídačku Maple Leafs.
„Něco takového jsem nikdy nezažil. Osvobodili mě. Stane se. Nemůžou vidět všechno,“ dodal na adresu rozhodčích chápavě český obránce. „Rozhodčí mi naznačil, že každý může udělat chybu. Když už ji udělali, napravili ji. Bylo to prvotřídní rozhodnutí.“

Zatímco slovně spolu mohou rozhodčí konzultovat cokoli, video mohou požádat o pomoc jen u konkrétních situací předcházejících vstřelení gólu. Šéf rozhodčích NHL jejich postup schválil. „Není to běžná praxe. Šlo o jeden z těch mála případů, kdy si jeden z rozhodčích všimnul, že to byl puk a ne hokejka,“ řekl Stephen Walkom, který má na starosti muže v pruhovaném.
Trenér Floridy Tom Rowe se nedjřív rozčiloval, že byl verdikt odvolán, po utkání ale uznal, že bylo vše v pořádku a sypal si popel na hlavu. „Udělali správné rozhodnutí. V tu chvíli jsme byli frustrovaní. Pro rozhodčí mám spoustu respektu. Udělali to správně,“ ujistil všechny Rowe.
Radost z konečného rozhodnutí měl také kouč Toronta Mike Babcock. „Každý tady viděl, jak to bylo. Stačilo se podívat na obrazovku. Správně. Všichni jsme pak odcházeli domů šťastní.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -