- Reklama -

S hokejem jsem skončil, oznámil Craig Adams

- Reklama -

Se dvěma Stanley Cupy se do důchodu odchází lehce. Craig Adams už tak prakticky učinil po minulé sezóně, ale oficiálně svůj úmysl sdělil až nyní. Kanadský útočník ve 38 letech opouští scénu, na níž za Carolinu, Chicago a Pittsburgh odehrál 951 utkání v základní části a 106 zápasů play off. Zisk mistrovského titulu slavil ve svém prvním a třetím působišti.
S Hurikány to bylo v sezóně 2005-06, kdy v mužstvu zastával funkci zástupce kapitána Roda Brind’Amoura. Zároveň se jednalo o nejproduktivnější rok rodáka z brunejské Serie v NHL, ačkoliv během něho posbíral pouze 21 bodů. To dokládá, že úloha hokejisty draftovaného v roce 2006 ještě Hartfordem byla jiná než starat se o střílení a přípravu gólů.
Defenzivně laděný forvard dostával hodně prostoru při oslabeních, u Tučňáků byl v tomto směru po pět let nejvytěžovanějším hokejistou. Stanleyův pohár s nimi ale paradoxně získal v době, kdy se v klubu teprve rozkoukával – na jaře 2009, jen pár měsíců po příchodu z Chicaga. V play off se na něm podílel na své poměry nebývale aktivní bilancí 3 branek a 2 asistencí.
„Pokládám za velké štěstí, že jsem mohl snít svůj sen a hrát v NHL. Chtěl bych poděkovat všem lidem z managementu a trenérům, kteří mi dali šanci hrát nějakou roli v jejich týmech,“ uvedl ve své rozlučkové řeči. „Chtěl bych také poděkovat všem ostatním zaměstnancům klubů, s nimiž jsem měl potěšení pracovat.“
„Příležitost bojovat každý den po boku nejlepších hráčů světa i proti nim pro mě byla ctí, kterou jsem nikdy nepovažoval za samozřejmou. Jsem vděčný spoluhráčům za všechna přátelství, která za ty roky vznikla. Děkuji jim za příjemné časy, úsměvné chvíle a všechny vzpomínky. Chtěl bych také vyjádřit svoji vděčnost fanouškům v lize. Nebýt jich, vítězství a porážky by mnoho neznamenaly.“
Další Adamsova děkovná slova mířila na adresu manželky Anne, tří dětí, rodičů a bratra. „Pomohli jste mi žít můj sen a byli se mnou v dobrých i zlých časech. Děkuji vám za vše, co jste mi dali, a za to, že jsme spolu mohli sdílet moji cestu. Bez vás bych to nedokázal,“ řekl Adams, jenž po minulé sezóně opustil svět vrcholového hokeje a začal se věnovat práci finančního poradce.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -