- Reklama -

S Nillem počítají v Dallasu minimálně do konce sezóny 2022-23

- Reklama -

Až do konce sezóny 2022-23 si Dallas s předstihem pojistil služby generálního manažera Jima Nilla. Rodák z Hanna (provincie Alberta) podepsal se Stars nový pětiletý kontrakt. Aktuálně měl Nill v texaském klubu platnou smlouvu ještě na příští dvě sezóny.
„Řekl jsem už několikrát, jak výjimečný kolektiv tady právě máme. Těším se na to, že se budu příštích sedm let podílet na rozvoji této organizace a udržovat ji ve vítězném módu,“ sdělil sedmapadesátiletý Kanaďan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jedenáctým generálním manažerem v historii organizace Minnesota North Stars/Dallas Stars se Nill stal 28. dubna 2013. V klíčové roli tehdy nahradil Joe Nieuwendyka, jenž funkci hlavního stavitele dallaské soupisky vykonával v letech 2009-13.
Jeho prvním velkým úkolem bylo najít Dallasu nového trenéra. To se mu povedlo 21. června 2013. Nill vsadil na bývalého dlouholetého kouče Buffala Sabres Lindyho Ruffa (1997-2013). Šéfem amatérského skautingu potom jmenoval Joea McDonnella.
Do mužstva postupně přivedl například útočníky Tylera Seguina, Jasona Spezzu, Patricka Sharpa, zadáka Johnnyho Oduyu nebo brankáře Anttiho Niemiho. Během draftu si vyhlédl Valerije Ničuškina, Jasona Dickinsona, Denise Gurijanova, Roopea Hintze nebo Juliuse Honku.


Pod taktovkou nového vedení Nill – Ruff odehrál Dallas v základní části NHL prozatím 207 zápasů, ve kterých vybojoval 110 výher (110-72-25). Na jaře 2014 postoupili Stars do play off, ale hned v prvním kole podlehli Anaheimu 2:4 na zápasy.
„Za pouhé dva roky pomohl vštípit naší organizaci pocit znamenitosti a prodloužení této spolupráce do konce ročníku 2022-23 je tedy zásadní pro další směřovaní našeho klubu,“ komentoval podpis smlouvy vlastník Stars Tom Gaglardi.
„Od nástupu do funkce předvedl (Jim Nill) skvělé rozhodovací schopnosti při vylepšování našeho kádru a jsme nadšeni, že i nadále můžeme stavět na základech, které tady položil. Myslíme si, že je jedním z nejlepších generálních manažerů v NHL. Zároveň nás nesmírně těší jeho loajalita vůči našemu klubu,“ dodal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -