- Reklama -

Šéf Senators chystá stavbu nové arény v centru Ottawy

- Reklama -

Čtvrtek byl podle slov vlastníka klubu Ottawa Senators Eugene Melnyka jeho šťastným dnem – společnost RendezVous LeBreton totiž získala práva na jednání s kanadskou Národní kapitálovou komisí ohledně výstavby nového hokejového stadionu, jenž Ottawě citelně schází a Melnyk se o jeho stavbu už dlouhou dobu zasazuje.
Aréna by měla stát v lokalitě LeBreton Flats o rozloze 53 akrů ležící v západní centrální oblasti města. Melnykův návrh dostal u pětičlenné výběrové komise přednost před nabídkou skupiny Devcore Canderel DLS Group v jejímž představenstvu je i Guy Laliberté, zakladatel známého Cirque du Soleil.
„Senators je jeden z mála klubů v NHL, který nemá arénu v dostupné centrální části svého domovského města, což také ovlivňuje návštěvnost zápasů. Nové místo bude přístupné nejen pro automobily, ale v městském plánu je i výstavba dvou přilehlých železničních stanic dráhy Light Rapid Transit, což určitě značná část fanoušků přivítá,“ říká Melnyk a dodává:
„Je to opravdu velkolepý projekt a jsem přesvědčen, že nový stánek přitáhne do ochozů další diváky a domácí zápasy budou mít mnohem lepší atmosféru, což se odrazí i na výkonech mužstva. Pokud půjde vše podle plánu, tak předpokládám, že stadion bude připraven už pro sezónu 2021-22.“
Organizace NCC dohlížející na využití veřejných prostor na území kanadského hlavního města si na projektu společnosti RendezVous LeBreton cení také řešení okolní lokalit zasahujících do pěti okrsků Ottawy, na jejichž pozemcích mají vyrůst i obytné domy a obchodní centra s plnou infrastrukturou, což byl podle generálního ředitele Marka Kristmansona jeden z hlavních důvodů, proč se komise rozhodla jednat právě s RendezVous LeBreton.
„Tento projekt pro mě představuje transformaci staré Ottawy na moderní metropoli, pozemky na LeBreton Flats ležely více 50 let ladem a to přesto, že se jedná o širší centrum. Způsob využití a architektonické návrhy mají velký potenciál a věřím, že výstavba zásadně oživí tuto část města, jejímž středem bude stadion Senátorů. Podíváte-li se na americká města, tak většina z nich disponuje sportovními areály umístěnými blízko centrální části a napojenými přímo na veřejnou dopravu,“ uvedl starosta Ottawy Jim Watson.
Pokud budou předběžná jednání mezi NCC a majitelem Senátorů úspěšná, tak by měl Melnyk představit další detaily nového projektu v průběhu příštího měsíce.
„Vzhledem k rozsahu a významu celé výstavby, která zásadně změní výraz západního cípu Ottawy, je třeba o jednotlivých konceptech ještě diskutovat. Jedná se o dlouhodobé řešení, jež se navíc dotýká poslední volné plochy velkých rozměrů v centru města, chceme se ujistit, že výstavba bude splňovat urbanistické požadavky v horizontu mnoha let,“ uzavírá šéf ottawského klubu.
Foto: Mike Broatch

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -