- Reklama -

Simmonds byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem nedělní exhibice v Los Angeles

- Reklama -

Cenu pro nejužitečnějšího hráče letošního Utkání hvězd NHL získal Wayne Simmonds z Philadelphie. „Je to neuvěřitelné. Ani nedokážu popsat, jak se skvěle cítím,“ sdělil kanadský křídelník hned poté, co přebral pamětní trofej a symbolický velký klíč od vozu Honda Ridgeline.
„Je to všechno neskutečné. Nevím, jestli si to všechno uvědomuji, ale je to rozhodně příjemné,“ sdělil Simmonds, jenž se stal teprve druhým takto oceněným hráčem Flyers v historii All Star Game NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před ním se to povedlo jen Reggiemu Leachovi 5. února 1980 v Detroitu (Joe Louis Arena). Útočník Philadelphie tehdy v klasickém 60 minut trvajícím zápase přispěl gólem a asistencí k výhře Walesovy konference nad Campbellovou konferencí v poměru 6:3.
Od loňska se hraje exhibice v novém formátu. Jedná se o turnaj čtyř týmů zastupujících jednotlivé divize. Mužstva nastupují s třemi hráči v poli a utkávají se ve dvacetiminutových zápasech. V případě remízy po dvou desetiminutových poločasech rozhodnou o vítězi samostatné nájezdy.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Simmonds reprezentoval v Los Angeles barvy Metropolitní divize. K výhře svého celku 10:6 nad Atlantickou divizí přispěl dvěma góly. Ve finálovém klání s hokejisty Pacifické divize vsítil rozdílovou trefu, čímž potěšil nejen své spoluhráče, ale i kouče Waynea Gretzkyho.
„Je to nejlepší hráč v dějinách. Mít šanci hrát pod ním je velké ocenění,“ řekl Simmonds na adresu Gretzkyho, jenž na lavičce Metropolitní divize zastoupil Johna Tortorellu. Kouč Columbusu se omluvil z All Star víkendu kvůli tomu, že jeho syn má nemocného psa.

Pro Simmondse to byl premiérový start v All Star Game a užil si ho ve městě, kde svoji profesionální kariéru před devíti lety začínal. Kings ho draftovali v roce v roce 2007 ve druhém kole z 61. pozice, ale po třech odehraných sezónách ho v červnu 2011 vyměnili do Philadelphie.
„Strávil jsem ve Philadelphii posledních šest let, a když jednou nějaké místo opustíte, nepředpokládáte, že když se vrátíte, tak vás budou vítat tak, jak jsem se dnes dočkal já. Asi jsem tady svou práci dělal dobře,“ poděkoval Simmonds fanouškům Kings za jejich ovace.
„Vím, že jsem tu měl hodně věrných fanoušků a jsem za tyhle lidi hrozně vděčný. Jsme vděčný za všechno. Cítil jsem se dnes díky nim velmi dobře,“ doplnil na závěr osmadvacetiletý rodák ze Scarborough (provincie Ontario, Kanada).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -