- Reklama -

Slováci vsadili na krajánky z české ligy. V nominaci na ZOH je i osmatřicetiletý veterán

- Reklama -

Hned čtrnáct hokejistů z nejvyšší české soutěže figuruje v nominaci hokejistů Slovenska na olympijské hry v Pchjongčchangu. Generální manažer Miroslav Šatan a kanadský kouč Craig Ramsay zveřejnili soupisku ve středu po poledni.
Největší zastoupení z extraligy má Sparta, z níž se na Hry vydají brankář Ján Laco, obránci Marek ĎalogaJuraj Mikuš a útočník Andrej Kudrna.
Na Slovensku působí deset nominantů, jediným zástupcem KHL je obránce Michal Čajkovský z Jekatěrinburgu.
Nejzkušenějším členem týmu bude obránce Dominik Graňák, který v reprezentaci odehrál 175 zápasů. Přes sto duelů v národním mužstvu mají za sebou ještě zadák Tomáš Starosta a útočník Tomáš Surový.
Příležitost dostane i jednadvacetiletý útočník Liptovského Mikuláše Matúš Sukel, který je nejmladším hráčem v kádru. Nejstarším je naopak osmatřicetiletý Ladislav Nagy z Košic, mistr světa z roku 2002.
„Vybrali jsme hráče, kteří nejlépe zareagovali na naše požadavky. S výběrem jsme spokojení,“ okomentoval nominaci Ramsay.
Slováci se v základní skupině B utkají s Ruskem, USA a Slovinskem.
Nominace Slovenska na hokejový turnaj v Pchjongčchangu (14. – 25.2.):
Brankáři: Branislav Konrád (Olomouc/ČR), Ján Laco (Sparta Praha/ČR), Patrik Rybár (Hradec Králové/ČR).
Obránci: Marek Ďaloga, Juraj Mikuš (oba Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (Trenčín), Ivan Baranka (Vítkovice/ČR), Peter Čerešňák (Plzeň/ČR), Michal Čajkovský (Jekatěrinburg/KHL), Dominik Graňák (Hradec Králové/ČR), Juraj Valach (Chomutov/ČR).
Útočníci: Miloš Bubela, Patrik Lamper, Tomáš Surový (všichni Banská Bystrica), Marek Hovorka, Ladislav Nagy (oba Košice), Peter Ölvecký (Trenčín), Michal Krištof, Matej Paulovič (oba Nitra), Matúš Sukel (Liptovský Mikuláš), Martin Bakoš (Liberec/ČR), Marcel Haščák (Kometa Brno/ČR), Lukáš Cingel (Hradec Králové/ČR), Andrej Kudrna (Sparta Praha/ČR), Tomáš Marcinko (Třinec/ČR).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -