- Reklama -

Stamkos si na tréninku přidává. Vrátí se do hry dřív, než se čekalo?

- Reklama -

Po operaci krevní sraženiny v oblasti klíční kosti, kterou podstoupil 4. dubna, se Steven Stamkos možná vrátí do sestavy Tampy Bay dřív, než se čekalo. Původní lékařské prognózy hovořily o minimálně šestitýdenní pauze, ovšem podle aktuálních zpráv ze zámoří probíhá Stamkosova rekonvalescence velice povzbudivě.
Kapitán Lightning v posledních dnech pravidelně trénuje s mužstvem. Sice stále ještě obléká červený dres, aby se barevně odlišil od spoluhráčů, protože se musí vyhýbat kontaktním soubojům, postupně ale zvyšuje tréninkové dávky a dělá pokroky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Hlavním problémem je fyzická kondice, kterou potřebuji dohnat. Když celé tři týdny nemůžete vůbec nic dělat, tak to pocítíte,“ vysvětluje kanadský rodák z Markhamu. „Ale určitě jsem na tom mnohem lépe než po prvním tréninku,“ pochvaluje si kanadský forvard.
Stamkos teď bojuje s časem, aby se mohl zapojit do hry co nejdříve. Zatím není jasné, kdy přesně se bude moci připojit k týmu v ostrém utkání o nejcennější hokejovou trofej světa. Stále totiž užívá léky na ředění krve.
„Teď už o tom něco vím, mluvil jsem s Andrejem Vasilevský (gólman Tampy Bay), který v úvodu sezóny bojoval se stejným problémem. Momentálně užívám léky odpovídající dávce na dvanáct hodin, což se ale může změnit, a beru si dva,“ vysvětluje Stamkos.
„Během této doby se vaše tělo vyčistí a krev se vrátí do normálu. Takže jakmile bych prášky přestát brát, musím počkat dalších dvanáct hodin, než budu moci hrát. Samozřejmě, že je to hodně individuální a mluvili jsme o tom jen zběžně, ale po posledním prášku se můžete vrátit do hry po dvanácti až čtyřiadvaceti hodinách.“
Kvůli zdravotním obtížím vynechal Stamkos posledních pět utkání v závěru základní části National Hockey League, celou sérii proti Detroitu Red Wings (4-1) i úvodní duel druhého kola play off proti New Yorku Islanders, který Lightning ve středu na ledě Amalie Arena prohráli 3:5.
„Když se vyhrává, snáší člověk tu nečinnost přece jen trochu líp. Ale pokud se díváte na zápasy, jako byl například ten poslední, přemýšlíte o tom, jak by to dopadlo, kdybych tam byl já nebo Anton Stralman, J. T. Brown či Mike Blunden. To je na tom nejtěžší,“ mrzí Stamkose.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -