- Reklama -

Subban už trénuje, večer proti Detroitu ještě hrát nebude

- Reklama -

Až se budou dnes večer hokejisté Montrealu pokoušet na ledě Detroitu navázat na úterní domácí výhru nad Anaheimem, P.K. Subban jim v tom určitě nepomůže. Kanadský obránce se sice po zranění krku vrátil k tréninku, dokonce i nasedl se svými spoluhráči do letadla směr Hockeytown, ale trenér Michel Therrien ho ještě do sestavy nezařadí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vždycky záleží na rozhodnutí hráčů, protože oni sami ví nejlépe, co jejich tělo potřebuje, a jestli už jsou připraveni nastoupit,“ říká dvaapadesátiletý trenér slavného kanadského klubu, který je momentálně až na třinácté příčce tabulky Východní konference s devítibodovou ztrátou na poslední postupovou pozici. O tu se momentálně dělí Philadelphia a Detroit, oba týmy dosud nasbíraly 83 bodů (Flyers mají zápas k dobru).
Šestadvacetiletý Subban, jenž před svým zraněním odehrál 274 zápasů v řadě, chybí Montrealu od 10. března. Po nešťastné kolizi se spoluhráčem Alexejem Jemelinem v utkání s Buffalem ho odváželi z ledu na nosítkách a byl dopraven do nemocnice na vyšetření. Po jeho propuštění vedení klubu uklidnilo fanoušky Habs prohlášením, že zranění krku není vážné. Doba rekonvalescence se měla pohybovat v řádu dnů.
Nyní je Subban mimo hru už dva týdny, prozatím vynechal šest zápasů. „Musím důsledně dodržovat, co mi radí lékaři,“ popisuje šestadvacetiletý rodák z Toronta. „Bereme to den po dni a snažíme se vhodně načasovat můj návrat do týmu. Pořád mám ještě nějaké symptomy a doktoři mi nechtějí dát zelenou, dokud nebudu ve stoprocentní kondici,“ vysvětluje.
Druhý nejproduktivnější hráč Montrealu odehrál v letošní sezóně National Hockey League prozatím 68 utkání, ve kterých nasbíral 51 kanadských bodů za šest branek a 45 přihrávek. Lépe si v týmové produktivitě vede jen kapitán Canadiens Max Pacioretty: 74 zápasů, 54 bodů (24+30).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -