- Reklama -

Takhle jsem si konec sezóny nepředstavoval, hlásí Shea Weber po operaci kolena

- Reklama -

Vedení Nashvillu po vyřazení z play off National Hockey League upřesnilo důvody absence kapitána týmu Shey Webera v posledních čtyřech zápasech série proti Chicagu. Kanadský obránce měl vykloubené koleno a byl nucen podstoupit korektivní chirurgický zákrok.
Kanadský obránce se zranil v druhém utkání proti Blackhawks. Weber odstoupil ze hry ve třicáté minutě po nevinně vyhlížejícím střetu s levým křidelníkem Černých jestřábů Brandonem Saadem, k němuž došlo v rohu obranného pásma domácích Predátorů.
„V prvním okamžiku jsem samozřejmě nevěděl, co s tím mám, ale cítil jsem, že mi tam něco křuplo. Hned jsem si myslel, že to nebude dobré,“ vypráví rodák ze Sicamous. „Snažil jsem se na koleno postavit a rozhýbat ho, ale dost to bolelo,“ doplňuje.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Weberovy nepříjemné pocity násobila skutečnost, že ke zranění došlo v nejdůležitější části sezóny. „Během celé sezóny se snažíte dostat do play off a pak se vám stane něco takového,“ popisuje. „V šatně jsem se zkoušel na nohu znovu postavit, ale nešlo to. Byla to taková divná bolest. Nechcete dělat ukvapené závěry, ale hlavou se vám honí milión myšlenek. Ptal jsem se sám sebe, jestli budu moct hrát dál.“
Dnes už víme, jak to celé dopadlo. Weber se do hry už nevrátil, podstoupil operaci a doba potřebná k jeho úplné rekonvalescenci se odhaduje na čtyři až šest týdnů.
„V nejbližších týdnech mě čeká důkladná rekonvalescence pod dohledem lékařů a klubových fyzioterapeutů. Budu se snažit dát koleno do pořádku, abych byl stoprocentně připravený na tréninkový kemp. Míním na sobě tvrdě makat, abych na tom byl po fyzické stránce lépe než loni. Na to se teď chci zaměřit,“ ubezpečuje mistr světa z roku 2007.
Za Saadův atak sudí Francois St. Laurent a Kevin Pollock nevylučovali. Také Weber si je jistý, že zákrok soupeře nepřekročil rámec pravidel. „Byl to jeden z těch obyčejných střetů, ke kterým během zápasu dochází hodně často,“ říká Weber, kterého trápilo především to, že nemohl pomoct svým spoluhráčům na ledě.
„Cítíte se být součástí týmu, ale když jste zraněný a musíte sledovat zápasy jen v televizi nebo na tribuně, najednou součástí mužstva tak docela nejste. Nebojujete se spoluhráči na ledě a to je velmi náročné. Takhle jsem si konec sezóny určitě nepředstavoval,“ vysvětluje devětadvacetiletý Kanaďan.
„Snažil jsem zůstat s mužstvem v co nejtěsnějším kontaktu, mluvil jsem s hráči a byl v šatně po pátém zápase. Chtěl jsem jim poskytnout co největší podporu, pomoc a mladíkům předat nějaké zkušenosti.“

Bez jednoho ze svých hlavních lídrů prohrál Nashville sérii s Chicagem 2:4 na zápasy. Byl to trpký konec jinak skvělé sezóny, v níž Predators překročili stobodovou hranici (104) a v tabulce Západní konference obsadili třetí příčku.
„Na letošní sezóně vidím hodně pozitiv. Povedlo se nám mnoho dobrých věcí, jen ten konec je pro nás zklamáním. S tím nemůžeme být spokojení a všichni to tak v tuto chvíli cítíme. Později si však uvědomíme, že jsme v naší hře udělali velký pokrok a musíme v tom i nadále pokračovat,“ uzavírá dvojnásobný olympijský vítěz (2010, 2014).
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -