- Reklama -

Tohle už nelze ignorovat, vyzval Crosby svět k nápravě

- Reklama -

Ve chvílích, kdy hokejový svět vysílá kondolence rodině brutálně zabitého Georgea Floyda, se ozval se svým postojem i kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.
„To co se mu stalo, nemůže být ignorováno,“ cituje hvězdného útočníka jeho vlastní nadace.

‚State of Hockey‘ se zmítá v násilí. Máme strach, říká tamní novinář

„Rasismus, který nyní existuje, nelze v žádné podobě tolerovat. A i když nejsem schopen představit si, jaké diskriminaci jsou černoši a minority denně vystavovány, budu poslouchat a vzdělávat se, jak můžu pomoci věci změnit. Dohromady nalezneme skrze dialog a společné úsilí řešení.“
Antirasistické postoje začaly zaznívat z úst hokejistů po apelu forvarda Sharks Evandera Kanea. Ten ve svém prohlášení zmínil i Crosbyho, jakožto osobnost se silou hýbat postoji.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

„Jsme ponižování stovky let a nic se nezměnilo,“ uvedl Kane na konci května v pořadu ESPN. „Je na čase, aby kluci jako Tom Brady (slavný hráč NFL), Sidney Crosby a jim podobní promluvili o tom, co je správné a co je neoddiskutovatelně špatné. Tohle je jediný možný způsob, jak sjednotit naše pobouření, které povede ke změně. A to obzvláště když mluvíme o systematickém rasismu.“
46letý George Floyd zemřel v Minneapolis minulé pondělí poté, co mu podle trestního oznámení klečel bílý policista na krku osm minut a 46 vteřin. Floyd přitom prosil, aby ho policie nezabíjela, a opakovaně si stěžoval, že nemůže dýchat. Jeho smrt vyvolala řadu pokojných protestů i vlnu rabování a násilí napříč celými Spojenými státy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -