- Reklama -

Trénovat brankáře už mu nestačí. Sean Burke hledí výš

- Reklama -

Po osmnáct sezón stál v NHL mezi tyčemi osobně. Posledních šest let v arizonském Glendale dohlížel na své nástupce. Sean Burke ale už působí tři roky u Kojotů současně také jako asistent GM Dona Maloneyho – a touhle cestou by se v budoucnu rád vydal přímo, bez dodatečných povinností. Od svého současného zaměstnavatele už dostal svolení hledat si práci jinde.
„Trénování jsem si užíval a myslím, že mi dalo hodně, nikdy ale nebylo mým cílem se jím živit. Od okamžiku, kdy jsem ukončil aktivní kariéru, jsem si přál zaujmout manažerskou pozici,“ říká dvojnásobný mistr světa a vítěz Kanadského poháru z roku 1991. „Trénování je sice dobré v tom, že vám přinese další zkušenosti, protože jste v kabině každý den, ale čím déle bych ho provozoval, tím hůř bych se potom dostával na cestu, po které se chci dát.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Burke už prý o svém zájmu předběžně hovořil s představiteli sedmi či osmi klubů NHL, plánuje oslovit i další. Zatím ale netlačí na pilu, v rozehrané sezóně to ostatně ani nejde.
„Nechtěl jsem o tom moc mluvit. Ještě to není ve fázi, že bych byl někam pozván na pohovor,“ vysvětluje v rozhovoru pro televizní stanici Fox Sports Arizona. „Myslím, že to může počkat až po sezóně.“
Z bývalých hokejistů se rekrutovala více než polovina současných generálních manažerů klubů National Hockey League, není mezi nimi nouze ani o brankáře. Lapačku s vyrážečkou v minulosti navlékali Ken Holland (Detroit), Garth Snow (NY Islanders), Ron Hextall (Philadelphia) a Jim Rutherford (Pittsburgh).

Burke začínal u Coyotes v roce 2007 nejprve jako ředitel oddělení pro hráčský rozvoj, gólmany začal trénovat až o dva roky později. Jeho rukama mimo jiné prošli Ilja Bryzgalov, Mike Smith a Devan Dubnyk.
„Nemám nějaký tajný recept, který by tyhle kluky nemohl naučit někdo jiný. Snažil jsem se jen povzbudit jejich sebedůvěru. Třeba takový Dubnyk (současná opora Minnesoty) prostě potřeboval někoho, kdo mu zase začne věřit. Druhá polovina mého snažení spočívala v normální práci,“ říká skromně Sean Burke.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -