- Reklama -

Tři body McDavida a první výhra Oilers se rodily za bučení ochozů

- Reklama -

První povedený zápas v NHL si Connor McDavid schoval pro ten nejvhodnější možný okamžik. Edmonton zavítal na led Calgary k tradiční bitvě o Albertu. Fanoušci na vycházející hvězdičku bučeli od prvního okamžiku, kdy vstoupila na led, podstatnější ale bylo, kdo se radoval po utkání. Byl to Edmonton a McDavid, jenž byl za tři body (2+1) vyhlášený první hvězdou večera.
„Myslím, že to byl Connorův zatím nejlepší zápas,“ pochválil osmnáctiletého nováčka trenér McLellan. „Zapsal se do střelecké listiny, možná se do ní mohl zapsat ještě víc, protože měl ještě nějaké šance. Prostě šel a hrál naplno. Jako mladý hráč někdy dáváte veteránům až moc přednost, dneska hrál naplno a dařilo se mu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


McDavid opravdu měl další vyložené příležitosti. Jednou minul zcela prázdnou branku, podruhé ho v jasné pozici vychytal Jonas Hiller. Zápas, který běžel do celé Kanady prostřednictvím pořadu Hockey Night in Canada, nicméně nakonec Edmonton zvládnul i tak.
Hosté uspěli ve Scotiabank Saddledome po výsledku 5:2. Pod výhru se výrazně podepsal ještě Taylor Hall, který měl gól a dvě nahrávky, o zbytek brankové produkce se postarali Ryan Nugent Hopkins a Nail Jakupov, jenž po McDavidově boku nasbíral dva body (1+1).
Oilers tak v sobotu ukončil sérii sedmi porážek s tradičním kanadským rivalem, ze kterých pět nasbírali jen v loňské sezóně, kdy si proti Plamenům ani „neškrtli“. Edmonton prohrál s Calgary v uplynulém ročníku všechny zápasy s celkovým skóre 8:21.
První branka Connora McDavida do sítě Flames

Hlavní zásluhu na sobotním úspěchu měl McDavid. „Byl skvělý. Má všechny předpoklady ovládat zápasy a právě to se mu dnes povedlo. Byla to zábava. Doufám, že si z utkání odnese hodně sebevědomí, protože tohle není zrovna snadné místo, přijet sem a hrát tady. Byl to nakonec pro nás výborný zápas,“ pochválil spoluhráč Taylor Hall.
Edmonton tak po čtyřech prohrách poprvé naplno bodoval, Osmnáctiletý McDavid přidal k dosavadní jedné asistenci tři body a se čtyřmi body je v tuto chvíli spolu s o pět let starším Hallem nejproduktivnějším hráčem mužstva.
„Cítím, jak se dostávám víc a víc do pohody. Je to pořád jen pět zápasů a já se začínám cítit stále lépe. Dneska to bylo dobré,“ radoval se McDavid.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire
Druhá branka Connora McDavida do sítě Flames

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -